Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare: Ne propunem ca la sfârşitul lunii să definitivăm bugetul de stat

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare: Ne propunem ca la sfârşitul lunii să definitivăm bugetul de stat

Un articol de: Elena Stanciu - 14 Ian 2021, 18:55
Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare: Ne propunem ca la sfârşitul lunii să definitivăm bugetul de stat Foto: Inquam Photos / George Călin Economic

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, spune că obiectivul Guvernului este ca la sfârșitul lunii să fie definitivat proiectul de buget pentru anul 2021. Nazare a precizat, joi, în cadrul unei conferințe, că printre prioritățile din proiectul de buget se numără investițiile și atragerea de fonduri europene.

 

Alexandru Nazare a anunțat când ar putea fi definitivat proiectul de buget pentru 2021


"Suntem în această procedură de consultare cu toate ministerele, de analiză, şi ne propunem ca la sfârşitul lunii să definitivăm bugetul de stat. Evident că o primă ţintă o reprezintă investiţiile. În privinţa investiţiilor, această prioritate am avut-o şi în cursul anului trecut. Vorbim de investiţii în infrastructură, dar şi în capital uman, vorbim de sănătate, de educaţie şi vom pune un accent deosebit în privinţa fondurilor europene. După cum ştiţi, Ministerul Finanţelor are un rol important în privinţa certificării şi a monitorizării fondurilor europene. Îmi propun să consolidăm acest mecanism, să depăşim un pic momentul sau situaţia de certificare şi să ajungem să facem asistenţă şi monitorizare", a spus ministrul Finanțelor, potrivit Agerpres.

Totodată, Alexandru Nazare a vorbit despre un mecanism de monitorizare a execuției marilor proiecte. Este vorba aici e proiecte de peste 100 de milioane de lei, după cum spune ministrul Finanțelor.

"Sunt într-un dialog permanent cu Ministerul Fondurilor Europene şi cu ministrul Fondurilor Europene, cu care am avut o discuţie săptămâna aceasta pe aceste subiecte, şi ne propunem să avem o colaborare foarte strânsă pentru atingerea acestui obiectiv comun: creşterea absorbţiei pe programele existente şi pregătirea evident a PNRR-ului", a mai declarat Nazare.

 

Ce spune ministrul Finanțeloe despre la reforma companiilor de stat

 

În același timp, ministrul Finanțelor a făcut referiri la reforma companiilor de stat, unele dintre obiective fiind reducerea pierderilor și eficientizarea cheltuielilor.

”În intenţiile noastre de debirocratizare, simplificare, digitalizare, cel puţin în Ministerul Finanţelor şi ANAF, acest lucru este esenţial în acest an şi în anii care vor urma”, a mai spus ministrul.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

De asemenea, referindu-se la ANAF, Alexandru Nazare a spus, referindu-se la controalele inspectorilor Fiscului că va trebui analizată rațiunea în care se fac aceste controale și distribuția de resurse care trebuie orientate în funcție de rezultat

„Întărirea analizei de risc din ANAF mi se pare importantă. Pe baza asta trebuie orientate controalele”, a spus Alxandru Nazare.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Nazare,   Ministerul Finantelor,   buget pe 2021