Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Finanțelor: Avem, în luna septembrie, cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 și până astăzi (VIDEO)

Ministrul Finanțelor: Avem, în luna septembrie, cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 și până astăzi (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 12 Oct 2020, 12:16
Ministrul Finanțelor: Avem, în luna septembrie, cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 și până astăzi (VIDEO) Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat luni că în spetembrie a fost înregistrată cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 și până în prezent. Potrivit datelor anunțate de Institutul Național de Statistică (INS) rata a inflației a coborât la 2,5%, în septembrie, de la 2,7% în luna august.

 

Florin Cîțu: Rata inflației este și în luna septembrie mai mică, este cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 și până astăzi

 

”Rata inflației este și în luna septembrie mai mică, este cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 și până astăzi. Rata inflației a scăzut în fiecare lună în guvernarea PNL. Comparativ cu guvernarea socialistă, rata inflației a crescut de la 0 la 5,4, deci avem acum cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 și până astăzi. Asta contrar tuturor mesajelor alarmiste care vin de la PSD – explozia prețurilor, penurie, bunuri pe piață. Sunt și bunuri pe piață și prețul acestora scade.

Mai mult, în luna septembrie, prețurile bunurilor alimentare au scăzut față de luna august, la fel și la bunurile nealimentare, ceea ce înseamnă că rata inflației a scăzut față de luna august a anului 2020”, a spus Florin Cîțu, în cadrul conferinței în care a prezentat rezultatele controlului efectuat de Inspecția Economică din Ministerul Finanțelor la Primăria Capitalei, condusă încă de social-democrata Gabriela Firea.

 

Rata inflației a ajuns la 2,5% în luna septembrie

 

Datele INS mai arată că prețurile de consum din luna septembrie au fost, în medie, cu 2,5% mai mari față de aceeași lună din 2019.

Pe de altă parte, prețurile de consum au fost ușor mai mici față de luna august. Astfel, prețul alimentelor a fost mai mic cu peste 0,5%. Comparativ cu luna precedentă, doar serviciile s-au scumpit în septembrie, cu 0,2%.DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Banca Națională a României estimează o rată anuală a inflației de 2,7% pentru sfârșitul lui 2020.

Ministrul Finanțelor: Avem, în luna septembrie, cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 și până astăzi

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   Ministerul Finantelor