Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: 152.000 de români și-au amânat ratele la bănci. Valoarea totală se ridică la 3,3 miliarde de lei (VIDEO)

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: 152.000 de români și-au amânat ratele la bănci. Valoarea totală se ridică la 3,3 miliarde de lei (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 22 Mai 2020, 12:47
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: 152.000 de români și-au amânat ratele la bănci. Valoarea totală se ridică la 3,3 miliarde de lei (VIDEO) Foto: gov.ro Economic

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, s-a întâlnit, vineri dimineață, cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor. La finalul întrevederrii, Cîțu a prezentat concluziile despre parteneriatul cu băncile pentru susținerea economiei. Ministrul a punctat succesul avut de programul de amânare a ratelor la bănci, care a atras peste 150.000 de români.


 

152.000 de români și-au amânat ratele la bănci


 

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a afirmat, după întrevederea cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, la care a participat și premierul Victor Orban și șeful cancelariei, Ionel Dancă, faprul că relaxarea se poate face prin parteneriat cu sistemul bancar.

„Programul de relansare a economiei în România. Relaxarea se face prin parteneriat cu sistemul bancar. Banii din economie nu ajung doar de la Guvern, ci și din sistemul financiar bancar care are canalele care poate transfera către sectoarele economice importante.

Programul pentru companiile mari, și acela va avea avea nevoie de sistemul bancar. O întâlnire care ne arată direcția”, a spus ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Cîțu a punctat, totodată, unul dintre cele mai de succes programe ale Guvernului din timpul crizei: amânarea ratelor la bănci.

“În același timp am discutat și despre celălalt program pe care l-am derulat împreună cu sistemul financiar bancar și care este un succes deja: amânarea ratelor clienților la bănci. În acest moment, de Ordonanța 137 au beneficiar 152.000 de clienți. Totalul creditelor amânate se ridică la 3,3 miliarde de lei la bancă, la amânarea ratelor până la 9 luni de zile”, a spus Cîțu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

Isărescu și Cîțu, chemați la discuții cu șeful statului


 

Tot vineri, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, va avea o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Șeful statului a convocat întâlnirea pentru evaluarea situației economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.


 

Amânarea ratelor la bănci - prelungire de termen de solicitare


 

Termenul până la care firmele și persoanele fizice vor putea cere amânarea plății ratelor la bănci s-a prelungit, printr-o ordonanță de urgență adoptată joi de Guvern.

Astfel, noul termen este de 15 iunie 2020. Astfel, s-a prelungit cu o lună termenul de depunere a cererii de amânare a ratelor.

„Va fi prelungită până la data de 15 iunie 2020 posibilitatea de eliberare a solicitărilor pentru amânarea ratelor celor care se află în imposibilitatea plății acestor rate”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Măsura se aplică și firmelor, și persoanelor fizice, a precizat Ministerul Finanțelor.

Începând cu data de 30 martie 2020, debitorii pot solicita creditorilor suspendarea obligației de plată a ratelor de credit scadente, pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 9 luni.

Operatorii economici care au înregistrat diminuarea veniturilor sau a încasărilor cu minimum 25% în luna martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020 pot solicita online, accesând aplicația csu.prevenire.gov.ro, până la data de 15 iunie 2020, eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență, a informat Ministerul Economie, potrivit startupcafe.ro.

Posibilitatea se referă la certificatele tip II - galbene. Certificatele CSU - albastre au putut fi cerute de către firmele închise prin măsuri directe ale statului.

„Certificatele CSU se evor elibera luând în calcul ca referință și luna mai, deci avem luna martie, aprilie, mai. 15 iunie este termenul final pentru eliberarea certificatelor pentru situații de urgență” - a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.


 


 


 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu