Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: "Aşa cum am estimat, industria îşi revine. Măsurile luate de guvern până acum au avut un impact pozitiv şi acest lucru se vede"

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: "Aşa cum am estimat, industria îşi revine. Măsurile luate de guvern până acum au avut un impact pozitiv şi acest lucru se vede"

Un articol de: George Lupu - 14 Oct 2020, 12:11
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: "Aşa cum am estimat, industria îşi revine. Măsurile luate de guvern până acum au avut un impact pozitiv şi acest lucru se vede" Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, precizează într-un mesaj postat pe Facebook că noile date statistice referitoare la producția industrială indică faptul că acest sector își revine din criza provocată de pandemia de coronavirus.

 

Ministrul Finanțelor, despre evoluția producției industriale

 

Potrivit acestuia, la finalul trimestrului 2 sau începutul trimestrului 4, pentru prima oară în doi ani, dinamica sectorului industrial o să fie pozitivă:

"Aşa cum am estimat, industria îşi revine. Bineînţeles că este greu. Încă ne luptăm la nivel global cu criza dublă sănătate-economică. Dar, este important să îmbunătăţim în fiecare lună condiţiile din economie. Şi asta facem. Avem nevoie de o economie puternică pentru a putea să trecem cu bine peste criza de sănătate. Şi avem nevoie de o societatea sănătoasă pentru a avea o economie puternică. Măsurile luate de guvern până acum au avut un impact pozitiv şi acest lucru se vede. Industria a fost distrusă de trei ani de guvernare socialistă. Intrase în recesiune la începutul anului 2019. Acum toate semnele arată, fără dubiu, că la finalul trimestrului 2 sau începutul trimestrului 4, pentru prima oară în doi ani dinamica sectorului industrial o să fie pozitivă. Un lucru foarte important având în vedere contextul economic prin care trecem", a scris miercuri Florin Cîţu pe Facebook.

El a dat asigurări că "aşa cum am resuscitat industria vom resuscita toate sectoarele economice".

 

Ce indică datele statistice

 

Potrivit ultimelor date publicate de Eurostat, producţia industrială a scăzut în primele opt luni ale anului atât ca serie brută, cu 13,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,2%, comparativ cu perioada similară din 2019.

Producția industrială a înregistrat pierderi grele în ultimele 8 luniCelebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Scăderile au continuat în ciuda faptului că autoritățile au renunțat în timpul verii la multe dintre restricții. În luna august 2020, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 10,5% ca serie brută şi a crescut cu 3,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a fost în scădere cu 4,3% ca serie brută şi cu 5,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   Covid-19