Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, dă asigurări că taxele nu vor crește anul viitor: "Programul nostru de guvernare e pe investiții"

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, dă asigurări că taxele nu vor crește anul viitor: "Programul nostru de guvernare e pe investiții"

Un articol de: George Lupu - 30 Noi 2020, 14:01
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, dă asigurări că taxele nu vor crește anul viitor: "Programul nostru de guvernare e pe investiții" Foto: Guvernul Românie / Facebook Economic

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a dat asigurări luni că guvernul liberal nu va introduce noi taxe nici anul acesta, nici anul viitor.

 

Florin Cîțu dă asigurări că nu vor fi introduse noi taxe

 

Într-o conferință care a urmat discuției cu oamenii de afaceri din județul Timiș, ministrul Florin Cîțu a ținut să precizeze că liberalii au eliminat, de fapt, numeroase taxe introduse de PSD:

PNL nu introduce taxe, nu va introduce taxe nici anul următor. Orice ar spune propaganda plătită a socialistilor despre noi, nu introducem taxe, din contră. Cea mai mare dovadă că nu introducem taxe  este că am început anul cu eliminarea taxelor impuse de socialişti. Am eliminat supraacciza la carburant, preţul la combustibil a scăzut imediat şi sunt oameni  din Parlamentul României care ar fi trebuit să îşi dea demisia pentru că  erau peste tot şi puneau pariu că nu se va întâmpla aşa ceva, am eliminat acea măsură nenorocită, supraimpozitarea contractelor part time, am eliminat TVA defalcat, o măsură nenorocită pe care Tudose care azi nu îşi mai aduce aminte de ea, el a venit şi ne-a băgat-o pe gât şi a uitat acum de ea,  am oprit naţionalizarea pilonului 2 de pensii, şi am eliminat acea Ordonanţă 14, o măsură care a pus pe butuci sectoare întregi din economie pentru că lovea sectoare întregi din ecominie. Am eliminat toate acestea si am reuşit ca într-o perioadă de criză economică generată de criza de sănătate să avem venituri mai mari la buget decât anul trecut, când aveam aceste taxe”, a declarat Florin Cîţu, la Timişoara, în cadrul ueni conferinţe de presă care a avut loc luni la sediul PNL Timiş.

 

 

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Taxele din prezent nu vor crește, dă asigurări Florin Cîțu

 

De asemenea, Florin Cîțu a precizat că taxele care există în prezent nu vor fi majorate, în condițiile în care programul de guvernare al PNL este bazat pe dezvoltare şi investiţii şi nu pe creşterea taxelor.

”Programul nostru de guvernare e pe dezvoltare, investiţii, nu pe creştere de taxe. Bugetul de anul viitor o sa fie construit ţinând cont de planul national de dezvoltare si reconstrucţie. Deja anul acesta primim cele 3 miliarde de euro bani de la Comisia Europeană cu dobândă zero, care vor fi folosiţi pentru a deconta măsurile active. Viziunea noastră este strâns legată de fonduri europene. Pentru prima oară, bugetul pentru investiţii a fost construit pe două surse: fonduri europene si fonduri de stat. Execuţia a ţinut cont de acestă construcţie. Ministerul Transporturilor va avea anul acesta record investiţii din fonduri europene. Anul acesta a avut în buget 6 miliarde de lei şi ne-am asigurat că va primi cei 49 milioane de lei la rectificate, necesari pentru a finanţa investiţiile dinfonduri europene”, a declarat Cîţu.

Ministrul Finanţelor a mai declarat că va propune reeşalonarea  datoriilor acumulate de mediul de afaceri. 

”După discuţiile cu mediul de afaceri, data limită pentru reeşalonarea datoriei acumulate de la începutul stării de urgenţă şi până în 25 octombrie, era 15 decembrie. Voi propune în şedinţa de  guvern, prelungirea până la 15 ianuarie. Mediul de afaceri spune că are nevoie de mai mult timp şi vom cere prelungirea datei limită”, a mai declarat ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   PNL