Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Finanțelor RUPE TĂCEREA: 70% dintre băncile din România NU au mai plătit de 5 ani impozitul pe profit

Ministrul Finanțelor RUPE TĂCEREA: 70% dintre băncile din România NU au mai plătit de 5 ani impozitul pe profit

Un articol de: - 02 Aug 2017, 11:42
Ministrul Finanțelor RUPE TĂCEREA: 70% dintre băncile din România NU au mai plătit de 5 ani impozitul pe profit Economic

Dezvăluiri incredibile ce vizează sistemul bancar. Ministrul de finanțe, Ionuț Mișa, a declarat că în ultimii 5 ani aproape 70% dintre băncile din România nu au plătit impozit pe profit.

"Ne-am concentrat şi pe companii mari. Am îndrăznit să atacăm şi să efectuăm controale la bănci. Unul dintre controle s-a finalizat. La una dintre băncile din România s-a finalizat prin a diminua pierderea fiscală de 650 de milioane de lei şi a stabili suplimentar de plată 104 de milioane de lei. Această pierdere era artificial creată şi prin acest control am reuşit să scoatem la suprafaţă 650 de milioane plus alte 104 milioane. Diminuându-se pierderea, în anii următori acea bancă va plăti impozit pe profit. Nu va mai compensa impozit pe profit cu pierderile anterioare. Sunt companii care plătesc impozit pe profit cât plăteşte o bancă comercială. Avem 70% dintre băncile din România care în ultimii cinci ani nu au plătit impozit pe profit", a declarat Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, la Realitatea TV.

Totodată, ministrul Mișa dă asigurări că deficitul bugetar nu va fi depășit și susține că rectificarea bugetară va fi pozitivă, iar ANAF şi-a depăşit planul pe iulie.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ionuț Mișa,   ANAF