Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Finanțelor s-a încurcat din nou în răspunsuri: Ioana Petrescu, nehotărâtă în privința accizelor (VIDEO)

Ministrul Finanțelor s-a încurcat din nou în răspunsuri: Ioana Petrescu, nehotărâtă în privința accizelor (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 01 Oct 2014, 20:34
Ministrul Finanțelor s-a încurcat din nou în răspunsuri: Ioana Petrescu, nehotărâtă în privința accizelor (VIDEO) Foto. zf.ro Economic

Ministrul Finanţelor Ioana Petrescu a fost prinsă încă odată pe picior greşit. Ioana Petrescu s-a încurcat în răspunsuri atunci când a fost întrebată de modul de calcul al accizelor pentru 2015, pentru care există premise că ar putea scădea. Ministrul de la Finanţe a spus că în momentul de faţă există un grup de lucru care analizează mai multe versiuni iar atunci când se va stabili ceva concret va anunţa şi presa.

”Nu, am explicat foarte clar, ieri și mai explic odată și astăzi. Faptul că acciza are mod e calcul cursul de la 1 octombrie, nu înseamnă că ea intră în vigoare de la 1 octombrie. Avem un grup de lucru care analizează mai multe versiuni și în momentul îîn care ei vor definitiva modul de calulcare a accizei, dacă rămâne la fel sau nu, vă vom anunța”, a spus minsitrul.

Aşadar ministrul Finanţelor Ioana Petrescu a rămas încă odată surprinsă de întrebările jurnaliştilor. De data aceasta legate de calculul accizelor pentru anul viitor. Reacţia ministrului vine după ce Banca Centrală Europeană a anunţat un curs de schimb de 4,4093 lei/euro. Potrivit Codului Fiscal anul viitor accizele se vor calcula, în aceste condiţii, la cursul anunţat pe 1 octombrie anul trecut, de BCE care va fi indexat cu inflaţia. Prin urmare, la anul valoarea accizelor va fi mai mică decât în 2014.

”Anul trecut au făcut o formulă cu inflația, au folosit inflația de acum doi ani. Acum după toate calculele, oricum ar da-o și cu formula de inflație și cu formula cursului de schimb și cu orice, acciza o să iasă mai mică anul ăsta decât anul trecut”, a continuat Ioana Petrescu.

Discuţiile privind formula aplicată pentru calcularea accizelor are loc în condiţiile în care, anul trecut, Guvernul a ignorat cursul BCE şi a folosit un curs cu 30 de bani mai mare, în dezavantajul plătitorilor de accize.

Ministrul Finanțelor s-a încurcat din nou în răspunsuri


Citeşte mai multe despre:   ministrul finantelor