Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul finlandez de Externe: Destrămarea zonei euro ar putea duce la o Uniune Europeană mai puternică

Ministrul finlandez de Externe: Destrămarea zonei euro ar putea duce la o Uniune Europeană mai puternică

Un articol de: - 17 Aug 2012, 09:21
Ministrul finlandez de Externe: Destrămarea zonei euro ar putea duce la o Uniune Europeană mai puternică Foto: iltasanomat.fi Economic

Liderii europeni ar trebui să se pregătească pentru destrămarea zonei euro, a avertizat ministrul finlandez de Externe, Erkki Tuomioja, scrie Reuters. Mai mult, oficialii din ţara au alcătuit, deja, un plan operaţional în acest sens, pentru ”orice eventualitate.”

”Nu există reguli în ce privește părăsirea zonei euro. Ori sudul, ori nordul vor destrăma euro, pentru că această monedă este precum cămaşă de forţă, căci provoacă suferinţa a milioane de oameni şi distruge viitorul Europei", a spus el, subliniid că în ritmul actual, UE va ajunge în pragul falimentului.

Pe de altă parte, Tuomioja consider că ruptura zonei euro va face Uniunea Europeană mai puternică.

În urmă cu o lună, ministrul finlandez de Finanţe a spus că ţara sa preferă să iasă din zona euro, decât să-şi plătească datoriile faţă de alte state.

Finlanda, țară cu rating suveran ”AAA”, a insistat pentru sprijin colateral din partea Spaniei şi Greciei, în schimbul unor împrumuturi de savlare.

Citeşte mai multe despre:   Finlanda