Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Florin Cîțu anunță noutăți în ceea ce privește digitalizarea ANAF

Ministrul Florin Cîțu anunță noutăți în ceea ce privește digitalizarea ANAF

Un articol de: George Lupu - 20 Mai 2020, 21:13
Ministrul Florin Cîțu anunță noutăți în ceea ce privește digitalizarea ANAF Foto: gov.ro Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat două noutăți în ceea ce privește digitalizarea ANAF. Potrivit unui mesaj publicat pe Facebook, plata obligațiilor fiscale se va face din contul de SPV în platforma ghișeul.ro, iar înrolarea în SPV prin identificare persoanelor de la distanță, prin platforme video.

”Digitalizarea ANAF continuă! Facem în câteva luni ce nu au făcut socialiștii în 30 de ani. Nu au făcut pentru că nu au vrut. De ce nu au vrut? Doar așa puteau să fure.

Două noutăți: - am facut posibil ca plata obligațiilor fiscale sa se faca din contul de SPV în platforma ghișeul.ro.

- înrolarea în SPV prin identificare persoanelor de la distanță, prin platforme video. Nu va mai fi necesară deplasarea la ghișeu pentru identificarea persoanelor care doresc să își deschidă un cont în Spațiul Privat Virtual”, este mesajul publicat pe Facebook de Florin Cîțu.

Acesta a precizat că sunt înregistrați în SPV 1.333.840 de contribuabili, din care persoane juridice 479.864 și persoane fizice 853.976.

 

Digitalizarea, la baza măsurilor de sprijinire a economiei în contextul crizei COVID-19

 

Despre digitalizarea administrației a vorbit, recent  și premierul Ludovic Orban care a precizat că a jucat un rol foarte important în sprijinirea economiei în contextul pandemiei de COVID-19.

"Digitalizarea. Toate facilitățile pe care le-am creat, toate instrumentele pe care le-am dezvoltat s-au acordat în sistem digital. Șomajul tehnic s-a acordat pe baza unor cereri online, certificatul pentru situații de urgență a fost emis de Ministerul Economiei tot pe online, accesul la IMM Invest, indemnizațiile pentru profesioniști, pentru persoane fizice autorizate, pentru sportivi au fost, de asemenea, tot pe online", a declarat premierul Ludovic Orban.

 

Măsuri de digitalizare asumate de Ministerul Finanțelor Publice în contextul COVID-19

 

În contextul măsurilor de distanțare socială, Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au adoptat mai multe măsuri care vin în sprijinul românilor care și-au desfășurat activitatea de la distanță. În acest sens, au fost asumate mai multe măsuri de debirocratizare și de digitalizare a procesului fiscal după cum urmează:

Implementarea obligațiilor de plată în platforma ghiseul.ro

Introducerea de noi documente pe baza cărora contribuabilii persoane fizice să se poată identifica electronic în SPV

Soluționarea la distanță a solicitărilor contribuabililor de către  inspectori

Aprobarea, pe perioada stării de urgență, a susținerii contestației în fața organelor de soluționare a contestațiilor și prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare la  distanță

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu,   ANAF