Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Fondurilor Europene: România plăteşte un miliard de euro corecţii financiare. Această sumă e preţul prostiei

Ministrul Fondurilor Europene: România plăteşte un miliard de euro corecţii financiare. Această sumă e preţul prostiei

Un articol de: - 02 Oct 2014, 21:22
Ministrul Fondurilor Europene: România plăteşte un miliard de euro corecţii financiare. Această sumă e preţul prostiei Economic

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că România plăteşte un miliard de euro corecţii financiare.

El spune că această sumă "este preţul prostiei" deoarece România "şi-a permis să pună în funcţii cheie persoane neavenite, în special în zona de achiziţii publice".

"Din păcate, noi raportam în trecut tot felul de nereguli şi de ordin administrativ. Mai mult, la noi a fost o purtare mult prea excesivă în ceea ce înseamnă partea de corecţii financiare. România plăteşte un miliard de euro corecţii financiare, e o sumă foarte mare şi acesta este preţul prostiei, cum o spun eu foarte des, pentru că România şi-a permis să pună în funcţii cheie persoane neavenite, în special în zona de achiziţii publice. Agenţia de Achiziţii Publice este una dintre structurile care a creat statului român foarte multe deservicii. Un miliard de euro înseamnă mult. Acest lucru s-a schimbat şi sperăm ca pe viitor acest lucru să nu se mai întâmple în felul acesta", a spus ministrul Fondurilor Europene, citat de Mediafax.

Eugen Teodorovici a adăugat că pentru analiza corecţiilor financiare a fost înfiinţată o direcţie care are ca principal rol reanalizarea tuturor corecţiile financiare date de către partea română.

"Multe corecţii au fost excesiv date fie de către auditor, fie de către structuri ale statului. Din păcate, pe aceeaşi speţă erau păreri diferite. Tocmai de aceea, noi am înfiinţat o direcţie care are ca principal rol să reanalizăm toate corecţiile financiare date de către partea română, tot, absolut tot, şi acolo unde s-a dat 25 la sută analizăm, vedem exact, poate cinci la sută e corecţia. Mergem frumos la Bruxelles, argumentăm, justificăm acolo, vom cere corecţia înapoi, dacă nu se va accepta lucrul acesta, măcar ştim că acea speţă aşa trebuie judecată pe viitor. Nu mai plecăm cu abordări eronate, pentru că ne facem noi singuri rău ca ţară, pentru că sunt foarte multe corecţii financiare unde nu trebuiau date corecţii financiare. (…) Noi am pierdut foarte mult aici şi ca imagine şi ca bani din păcate", a mai spus Eugen Teodorovici.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   fonduri europene