Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul german de Finanţe exclude posibilitatea unui nou acord de finanţare externă cu Grecia

Ministrul german de Finanţe exclude posibilitatea unui nou acord de finanţare externă cu Grecia

Un articol de: - 19 Aug 2012, 17:58
Ministrul german de Finanţe exclude posibilitatea unui nou acord de finanţare externă cu Grecia Foto: dawn.com Economic

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a exclus posibilitatea încheierii unui nou acord de finanţare externă pentru Grecia, care să vină în prelungirea celui actual, în valoare de 130 miliarde euro, în ciuda situației extrem de dificile în care se află statul elen, informează Bloomberg.

Nu se poate, nu putem face încă un program. Există anumite limite", a declarat Schaeuble, care a participat duminică la Ziua Porţilor Deschise la ministerul Finanţelor de la Berlin.

Oficialul german a amintit că Produsul Intern Brut al Greciei a scăzut cu peste 20% în ultimii patru-cinci ani, iar rata șomajului a urcat la niveluri record..

În 2010, Grecia a încheiat un acord de finanţare externă de 110 miliarde euro cu UE şi FMI. Programul a fost prelungit în acest an cu un nou acord de finanțare, în valoare de 130 miliarde euro.

În următorii doi ani, Grecia va ajunge la un deficit bugetar cumulat de 28 miliarde euro, conform estimărilor realizate UE, FMI şi BCE, citate de Der Spiegel.

Criza datoriilor de stat nu trebuie să devină „o groapă fără fund” pentru Germania, mai spune ministrul german de Finanțe, deşi cea mai mare economie europeană ar avea cel mai mult de suferit în cazul destrămării zonei euro.


Citeşte mai multe despre:   pib,   Grecia