Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Mediului: Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în ianuarie

Ministrul Mediului: Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în ianuarie

Un articol de: Raluca Tindeche - 24 Dec 2020, 15:49
Ministrul Mediului: Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în ianuarie Economic

Programul Rabla pentru electrocasnice va incepe în luna ianuarie, după ce aplicația informatică va fi remediată, iar bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) va fi aprobat, a precizat noul ministru al Mediului, Tanczos Barna.

El a preluat joi mandatul de la predecesorul său, Mircea Fechet, informează Agerpres.

„Din păcate, Programul Rabla pentru electrocasnice a pornit cu stângul. Pentru a avea siguranța funcționării sistemului informatic, nu putem porni zilele acestea, ci în cursul lunii ianuarie, când vom avea și bugetul AFM. Trebuie să avem siguranța că este sigur”, a spus Tanczos. Potrivit lui Mircea Fechet, Ministerul Mediului și STS sunt în proces de remediere a acestor deficiențe.

Mircea Fechet a spus ce s-a întâmplat cu aplicaţia.

"Am discutat luni de zile de acest program, dar aplicaţia informatică, atunci când a fost pusă testelor de utilizare intensă, zeci de mii de utilizatori simultan, pur şi simplu nu a funcţionat, au existat deficienţe în arhitectura aplicaţiei. Este obiectul unui contract de prestări servicii între AFM şi o societate comercială", a susţinut Fechet. Potrivit acestuia, Ministerul Mediului şi STS sunt în proces de remediere a acestor deficienţe.

"Suntem într-un stadiu avansat, 40.000 de utilizatori simultan permite acum, dar trebuie să fim 100% sigur că aplicaţia va funcţiona. Nu am vrut să riscăm să facem ministerul de râs a doua oară", a spus fostul ministru.

Acesta s-a referit şi la programul de garanţie-returnare.

"Suntem la stadiul în care am trimis către ministerele avizatoare Horătârea de Guvern ce urmează să fie adoptată într-o şedinţă ulterioară. Aşteptăm eventuale observaţii ale ministerelor", a spus Fechet.

Tanczos a adăugat: "Este un pas uriaş înainte şi sperăm să îl finalizăm cât mai repede", mai spune Tanczos.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

"Rabla Plus un foarte mare succes în acest an, practic anul 2020 este anul autoturismelor electrice. Cu un buget consistent, 200 de milioane de lei, am reuşit să avem pe străzile României un număr mai mare de maşini electrice decât în toţi anii trecuţi", a mai spus Fechet.

El s-a referit şi la programul privind iluminatul stradal cu leduri, unde s-au înscris 1.000 de primării.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   rabla pentru electrocasnice