Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Mircea Dușa anunță că bugetul Apărării pentru 2015 va crește cu 0,3% din PIB

Ministrul Mircea Dușa anunță că bugetul Apărării pentru 2015 va crește cu 0,3% din PIB

Un articol de: - 08 Oct 2014, 14:34
Economic

Bugetul MApN pentru anul 2015 va crește cu 0,3% din PUB față de cel din acest an, a precizat, miercuri, ministrul Mircea Dușa.

"Pregătim în acest moment bugetul pentru anul 2015. Am avut în vedere o prevedere de creştere anuală cu 0,3% din PIB, astfel încât să ajungem la 2% în anul 2016-2017 şi credem că Parlamentul va aproba acest buget pe 2015 aşa cum l-am propus pentru a continua programele de înzestrare şi modernizare a armatei", a spus acesta.

Au fost astfel asigurate fondurile pentru organizarea exercițiilor alături de aliați, a completat Dușa, potrivit Mediafax.

"Şi la Cincu au participat militari din SUA. În exerciţiul pe care îl organizăm în momentul de faţă la Smârdan participă militari din forţele aliate, din Anglia şi SUA. În vară au participat militari români cu efective destul de mari la exerciţiul din Germania. Bugetul, aşa cum este aprobat în momentul de faţă, ne permite să asigurăm finanţarea tuturor cheltuielilor", a subliniat acesta.

Ministrul a mai spus ca în ultimii doi ani Apărarea a beneficiat de un buget mai mare, care a permis continuarea programelor de modernizare şi înzestrare a armatei, programe complexe, referitoare la aviaţia de vânătoare și la avioanele de transport.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Dusa,   ministerul apararii,   buget,   pib
 
Loading...