Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Muncii, anunț despre pensii la preluarea mandatului.  ”Labirintul” prin care trec bătrânii până la primirea deciziei: ”Este nedrept și nenecesar de complicat”

Ministrul Muncii, anunț despre pensii la preluarea mandatului.  ”Labirintul” prin care trec bătrânii până la primirea deciziei: ”Este nedrept și nenecesar de complicat”

Un articol de: Redacția B1.ro - 16 Noi 2019, 21:22
Foto: Facebook Economic

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, atrage atenția, într-o postare pe Facebook, asupra faptului că pensionarii români au de făcut 10 pași, care durează în unele cazuri până la șase luni peste termenul de 45 de zile stabilit de lege, pentru calcuarea sau recalcularea pensiei. 

Alexandru vorbește despre un adevărat „un labirint” prin care pensionarii trebuie să treacă de la ghișeu până la primirea deciziei de pensionare. 

”Labirintul pensionarului român. Ce găsesc la preluarea mandatului.

10 pași întinși uneori până la 6 luni peste termenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare/verificare la verificare până nu se mai știe cine răspunde în caz că persistă o greșeală la (re)calcularea unei pensii.

Rezum aici prin ceea ce trec, în prezent, pensionarii români de la ghișeu până la decizia de pensionare.

Este nedrept și nenecesar de complicat. Se poate mai bine și mai simplu. Voi schimba lucrurile. Cu fiecare zi, ajung la rezultate. Așa lucrez”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook. 

Potrivit datelor Casei Naționale de Pensii Publice, peste 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, la nivelul lunii septembrie. 

Ministrul Muncii, anunț despre pensii la preluarea mandatului. ”Labirintul” prin care trec bătrânii până la primirea deciziei: ”Este nedrept și nenecesar de complicat”

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru
 
Loading...