Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Transporturilor: Transportul va fi ieftinit după ce se va moderniza infrastructura feroviară

Ministrul Transporturilor: Transportul va fi ieftinit după ce se va moderniza infrastructura feroviară

Un articol de: - 07 Oct 2013, 16:58
Ministrul Transporturilor: Transportul va fi ieftinit după ce se va moderniza infrastructura feroviară Economic

Transportul va fi ieftinit pe calea ferată abia după ce infrastructura feroviară va fi modernizată, urmând să aducă cu sine și condiții mai bune și timp mai scurt de călătorie, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

"Ieftinirile pe calea ferată derivă din dezvoltarea infrastructurii feroviare. În momentul de faţă nu putem vorbi despre o infrastructură feroviară care să permită transportul sau rularea cu 160 km/oră a unor trenuri de mare viteză. Avem proiecte bune, viabile de modernizare, de reabilitare, din care să putem să asigurăm într-un viitor cât mai scurt posibil pasagerilor un transport de cale ferată ieftin, în condiţii foarte bune, cu o viteză mai mare de rulare", a declarat Mănescu luni, la finalul unei întrevederi cu senatorii PSD.

Aceasta susține că importante sunt legislația în vigoare, cât și proiectele prioritare care urmează să fie prezentate Comisiei Europene, relatează Agerpres.

"Au vrut să se asigure că infrastructura feroviară va avea o pondere semnificativă în următoarea perioadă de programare, pentru că asta este în acord cu cerinţele europene şi cu roadmap-ul pe care Uniunea Europeană ni l-a dat, nu numai nouă, ci tuturor statelor membre, în sensul că infrastructura feroviară trebuie modernizată, reabilitată în aşa fel încât cetăţenii să circule mai ieftin şi mai repede cu trenul", a afirmat ministrul Transporturilor.

Citeşte mai multe despre:   ramona manescu