Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mișu Negrițoiu (ASF): Există bani pentru plata despăgubirilor la ASTRA

Mișu Negrițoiu (ASF): Există bani pentru plata despăgubirilor la ASTRA

Un articol de: - 08 Sep 2015, 16:15
Foto: B1 TV Economic

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, a declarat că există bani pentru plata despăgubirilor la ASTRA și că au existat reclamații și înainte pentru plata lor, motiv pentru care aceasta nu este o situație mai rea pentru companie, informează Mediafax.

Întrebat dacă există bani pentru plata despăgubirilor, șeful ASF a răspuns: "Sigur că există bani, sunt numai chestiuni de procedură de verificare a daunelor, de aprobare a nivelului de compensare şi de plată efectivă. Noi deja am început să preluăm dosarele de la ASTRA. Noi avem comandamente în fiecare zi cu situaţia, monitorizăm cererile şi situaţiile de la service, de la asiguraţi, cât şi de la ASTRA. Am început să angajăm evaluatori şi ne organizăm reţeaua în toată ţara. Nu vom putea, însă să facem plata efectivă până când nu se declară falimentul societăţii, dar administrăm dosarele, le culegem, le aprobăm şi când avem posibilitatea să le plătim, le şi plătim. Nu avem probleme de resurse".

"Aveam reclamaţii şi înainte la ASTRA, aveam întârzieri la plata despăgubirilor, noi încercăm să le accelerăm să intrăm în ritm şi să le plătim cât mai repede. Bani sunt suficienţi. Oamenii sau serviceuri-le nu trebuie să îşi facă griji cu privire la asta pentru că bani sunt suficienţi", a mai precizat Negrițoiu.

Acesta a mai susținut că nu vede vreun motiv pentru care unii asiguratori ar crește prețul la polițele RCA. "Impactul acestei situaţii a ASTRA nu este de natură să crească costurile pentru că noi banii îi avem. Vom avea grijă ca să nu se speculeze această situaţie din motive subiective", a susținut președintele ASF.

Pentru evaluarea despăgubirilor ar fi nevoie de un persoanl format din 50 de persoane. ”Am aprobat un corp de experţi în Bucureşti şi în ţară, dar Fondul de garantare va face şi contracte comerciale cu societăţi de stabilire a daunelor şi externalizăm această activitate astfel încât să putem să acoperim toate cererile", a spus Mișu Negrițoiu.

Pe 26 august, ASF a cerut intrarea în faliment a ASTRA Asigurări, aflată în administrare specială, deoarece compania nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital. Despăgubirile vor fi acordare din fondul de asigurare.

Președintele Autorității a fost prezent marți lîn Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor pentru a susţine proiectul de lege privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare.

Citeşte mai multe despre:   ASF,   despăgubiri,   Astra