Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Modificare de ultimă oră a vârstei de pensionare în România: Din păcate trebuie să aduci rapid acest document

Modificare de ultimă oră a vârstei de pensionare în România: Din păcate trebuie să aduci rapid acest document

Un articol de: B1.ro - 30 Noi 2018, 10:02
Modificare de ultimă oră a vârstei de pensionare în România: Din păcate trebuie să aduci rapid acest document Economic

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege care le dă medicilor posibilitatea să se retragă din activitate, la cerere, la vârsta de 67 de ani, fără a li se afecta însă dreptul de a beneficia de pensie la momentul împlinirii vârstei de pensionare.

Potrivit proiectului, medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune la unitatea angajatoare, cu cel puţin trei luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de legislaţia în vigoare, conform Agerpres.

„Există posibilitatea şi dreptul ca medicul să se pensioneze la 65 de ani mergând pe prevederile actuale ale vârstei de pensionare. Prin această modificare legislativă dăm dreptul medicului de a lucra la cerere până la 67 de ani având această posibilitate mai ales în zona medicilor de familie de a asigura o nevoie de personal de specialitate care lipseşte", a afirmat preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat. Camera Deputaţilor este decizională.

Citeşte mai multe despre:   Camera Deputatilor