Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Moldova cere infrastructură care să o scoată din izolare: Sute de maşini pleacă în marş spre Guvern pentru a cere urgentarea construcţiilor de autostrăzi

Moldova cere infrastructură care să o scoată din izolare: Sute de maşini pleacă în marş spre Guvern pentru a cere urgentarea construcţiilor de autostrăzi

Un articol de: - 18 Mai 2018, 15:00
Moldova cere infrastructură care să o scoată din izolare: Sute de maşini pleacă în marş spre Guvern pentru a cere urgentarea construcţiilor de autostrăzi Economic

Sute de persoane din Moldova şi Transilvania au anunţat că vor pleca cu maşini în marş spre Bucureşti pentru a cere în faţa Palatului Victoria să înceapă proiectele de infrastructură atât de necesare pentru scoaterea regiunii din izolare economică.

Mai exact, aceştia vor pleca sâmbătă în marş pentru a solicita urgentarea elor două mari proiecte de autostradă pentru Moldova: A8 Târgu Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni și A7 Suceava - Bacău - Focșani - Buzău - Ploiești, conform Hotnews.

În ciuda faptului că cele două proiecte de infrastructură au fost trecute în Master Planul de Transport, oficialii din Ministerul Transporturilor tergiversează de ani buni începerea lucrărilor din diverse motive: contracte reziliate, licitații promise, dar nelansate, zeci de termene amânate pe bandă rulantă pentru proiectarea lucrărilor. 

„Sute de mașini din mai multe județe - Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Suceava, Botoșani, Galați, Vrancea, dar și din Brăila, Buzău, Harghita și Mureș, se vor deplasa încolonate spre destinația finală Piața Victoriei, unde ar urma să ajungă după ora 17:00. De la Iași se va pleca sâmbătă la ora 7:00, din Piața Unirii”, anunță organizatorii, asociațiile „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea Autostradă”.

În ceea ce priveşte autostrada Iaşi - Târgu Mureş, până în prezent au fost anulate două studii de fezabilitate, situația fiind la momentul de față tot la punctul zero, după 11 ani, exact ca în 2007, amintesc organizatorii.

„Pentru Autostrada A7 (sau drum expres, Guvernul încă nu s-a decis asupra categoriei), au fost amânate licitațiile pentru studiile de fezabilitate de 16 ori în 5 ani! Acum două zile a avut loc ultima amânare - data de 15 mai 2018 era termenul pentru evaluarea ofertelor pe tronsonul Buzau - Focșani din A7. S-a amânat pentru a 16-a oară! Noul termen: 16 iulie 2018”, atrag atenția organizațiile amintite. 

Organizatorii protestului solicită o întâlnire cu Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, și cu Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, pentru a primi garanții oficiale ferme și o foaie de parcurs cu termene și acțiuni clare pentru deblocarea construirii Autostrăzilor A8 și A7, esențiale pentru egalizarea dezvoltării interregionale în România.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Lucian Sova