Moneda virtuală Ether a atins un nou record: A avut o creștere de 360% anul acesta

Moneda virtuală Ether a atins un nou record: A avut o creștere de 360% anul acesta

Ether, moneda virtuală asociată cu blockchain-ul Ethereum, a atins un nivel record de 3.474 de dolari, cu o creștere de aproximativ 360% anul acesta. Moneda virtuală a devenit a doua cea mai valoroasă după Bitcoin.

Ethereum acţionează pe post de platformă prin intermediul căreia pot fi dezvoltate aplicaţii. Ethereum este numele reţelei, în timp ce Ether este criptomoneda folosită la alimentarea platformei.

„Ether este unul dintre principalii beneficiari ai exploziei pieţei crypto. Impulsul s-ar putea extinde pe termen scurt şi cred că Ether ar putea atinge 5.000 de dolari în termen de şapte zile”, spune Nigel Green, expert în criptomonede şi CEO-ul firmei de consultanţă financiară deVere Group, potrivit CNBC.

Există un interes tot mai mare pentru modurile în care poate fi folosit Ethereum pentru conceptul de finanţe descentralizate (DeFi), un sistem financiar deschis , unde se pot construi diferite instrumente şi servicii financiare mici într-o manieră descentralizată, mai scrie sursa citată.

Totodată, majoritatea NFT-urilor (token-uri nefungibile) – un trend în continuă ascensiune – sunt lansate pe blockchain-ul Ethereum, a cărei infrastructură permite astfel de dezvoltări.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe