Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Montarea contorului inteligent de energie ar putea deveni obligatorie. Cine refuză ar putea fi deconectat

Montarea contorului inteligent de energie ar putea deveni obligatorie. Cine refuză ar putea fi deconectat

Un articol de: - 05 Iun 2017, 10:03
Montarea contorului inteligent de energie ar putea deveni obligatorie. Cine refuză ar putea fi deconectat Foto:pressalert.ro Economic

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a elaborat un proiect de reglementare care i-ar putea obliga pe români să-și monteze contoare inteligente de energie electrică, informează economica.net.

Potrivit ordinului, dacă un consumator refuză instalarea contorului pe motiv că transmisia datelor se face prin unde radio, deci emisiile de radiaţii electromagnetice ar putea cauza probleme, operatorul de distribuție face măsurători asupra nivelului de radiaţii electromangetice.

Dacă și după măsurători consumatorul refuză instalarea contorului, distribuitorul poate ajunge, la limită, să-l deconecteze.

Prin sistemul de contorizare inteligentă se vor putea realiza citiri de la distanță a consumului de energie electrică, dar și operațiuni comerciale precum schimbări tarifare, conectări și deconectări, notează economica.net.

Pentru facturare, furnizorii vor putea utiliza citirile automate în loc de estimări, astfel încât facturile vor reflecta mai bine consumul de energie electrică.

În plus, clienții vor putea avea acces la informații detaliate și actualizate la zi cu privire la consumul lor de energie.

De asemenea, contoarele inteligente vor putea raporta erori în sistemul de rețea sau defecțiuni și localiza anomaliile posibil cauzate de consumul necontorizat de energie.

Citeşte mai multe despre:   curent electric