Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Moody’s a coborât ratingul BRD și al altor subsidiare Societe Generale

Moody’s a coborât ratingul BRD și al altor subsidiare Societe Generale

Un articol de: - 27 Iun 2012, 10:45
Moody’s a coborât ratingul BRD și al altor subsidiare Societe Generale Foto: gazeta-afacerilor.ro Economic

Agenția Moody’s a coborât luni ratingul băncii BRD – Groupe Societe Generale, la Baa3, cu perspectivă negativă. În același timp, au fost retrogradate și alte patru subsidiare ale grupului francez din Europa Centrală și de Est - Cehia și Rusia.

Cele vizate de retrogradare sunt depozitele în lei pe termen lung și scurt ale BRD. Ratingul depozitelor în valută a fost confirmat la valoarea anterioară, tot Baa3, de asemenea cu persoectivă negativă, relatează HotNews.

“Acțiunea asupra ratingului BRD reflectă deteriorarea condițiilor operaționale din România și creșterea rapidă a creditelor neperformante din portofoliul băncii, în balans percepția Moody’s privind un angajament continuu al Societe Generale față de piața românească,” se arată într-un comunicat al agenției.

Moody’s arată că perfomanțele României s-au deteriorat, din cauza problemelor din zona euro, și dependenței de exporturi față de această zonă și de influxul de capital străin. Agenția anticipează că performanțele țării se vor îmbunătăți în anii următori, dar cu rate de creștere mult reduse față de perioada anterioară crizei.

Ratingul Groupe Societe Generale a fost și el retrogradat de Moody’s, săptămâna trecută, alături de cel al altor 14 giganti din domeniul bancar, din cauza riscului de volatilitate. Astfel, ratingul Societe Generale a coborât de la A1 la A2, cu perspectivă stabilă.

Ratingul Baa3 este cu doar o treaptă peste categoria “junk”, nerecomandată investitorilor.

Citeşte mai multe despre:   Moody's,   rating,   retrogradare,   comunicare