Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Moody's amenință ratingul suveran al Germaniei, trecându-l în categoria ”negativ”

Moody's amenință ratingul suveran al Germaniei, trecându-l în categoria ”negativ”

Un articol de: - 24 Iul 2012, 11:28
Moody's amenință ratingul suveran al Germaniei, trecându-l în categoria ”negativ” Foto: bloomberg.com Economic

Agenția de rating Moody's a modificat perspectiva ratingurilor de top "Aaa" ale Germaniei, Olandei şi Luxemburgului de la "stabilă" la "negativă", din cauza crizei datoriilor de stat din zona euro, transmite Reuters.

Analiza agenției se bazează pe îngrijorările investitorilor privind o posibilă ieșire a Greciei din zona euro, ceea ce ar duce la ”o serie de șocuri pe piețele financiare, pe care liderii europeni le-ar putea depăși doar cu costuri foarte ridicate.”

Ar mai fi și posibilitatea tot mai ridicată ca statele zonei euro să fie nevoite să sprijine financiar ţări cu economii mari, precum Spania şi Italia.

"Luând în calcul capacitatea mai ridicată de absorbţie a costurilor asociate acestui sprijin, povara va reveni în cea mai mare măsură statelor membre cu cele mai ridicate ratinguri, pentru a conserva zona euro în forma actuală", apreciază Moody's într-un comunicat.

Agenția a pus sub avertizare și ratingurile suverane ale Austriei și Franței, deja trecute pe perspectivă negativă în februarie.

Oficialii FMI, Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene au ajuns marţi în Grecia pentru evaluarea acordului de finanţare externă de 130 miliarde euro, convenit la începutul acestui an în prelungirea programului de 110 miliarde euro derulat din 2010. Ministrul german al Economiei, Philipp Roesler, s-a declarat recent "foarte sceptic" că guvernele zonei euro vor mai putea salva Grecia de la faliment, posibila ieşire a statului din uniunea monetară revenind în atenţia pieţelor.

Citeşte mai multe despre:   Moody's