Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Moody's: Creșterea profitului din industria europeană a tutunului va încetini

Moody's: Creșterea profitului din industria europeană a tutunului va încetini

Un articol de: - 28 Oct 2014, 15:52
Moody's: Creșterea profitului din industria europeană a tutunului va încetini Foto: insidecostarica.com Economic

Producătorii de tutun din Europa vor încasa profituri mai mici în următoarele 12-18 luni, pe fondul cererii scăzute, potrivit agenţiei de evaluare Moody's, care a revizuit estimările privind avansul profitului operaţional din piaţă, de la 4,5%-5,5%, la 2,5%-3,5%.

Cifrele nu includ efectele rezultate din cursul valutar, se arată într-un raport Moody's despre industria tutunului din Europa.

Agenţia de evaluare a confirmat perspectiva stabilă asupra creşterii profitului din industrie, estimând că afacerile producătorilor vor continua să genereze venituri suficiente, în ciuda cererii în scădere.

"Preconizăm că cererea de tutun va continua să scadă în pieţele mature din Europa, punând presiune pe profitul operaţional", a spus Lola Cavanilles, asistent vicepreşedinte şi analist al Moody's.

Recuperarea economică fragilă şi lipsa de încredere a consumatorilor în privinţa indicatorilor economici au dus la înlocuirea mărcilor de tutun premium cu unele mai ieftine, în timp ce înăsprirea regulamentelor în privinţa fumatului şi gradul crescut de conştientizare a efectelor nocive se reflectă în numărul redus de noi fumători, a adaugat Cavanilles.

De altfel, Moody's estimează că tot mai multe companii din industria tutunului vor investi în produse cu un risc scăzut asupra sănătăţii, precum cele medicinale.

Cu toate că vânzările de ţigări şi alte produse din tutun din pieţele emergente se menţin pe creştere, preţurile urcă într-un ritm mai lent, potrivit raportului. Moody's apreciază că Philip Morris International este compania cea mai bine poziţionată pentru a fructifica avantajele oferite de aceste pieţe, în contextul în care are active în multe dintre ţările care au înregistrat o creştere a cererii de produse din tutun.

Comerţul cu ţigarete electronice este de asemenea estimat să crească în următoarele 12-18 luni, dar ponderea acestuia în veniturile producătorilor va ramâne scăzută. 

Citeşte mai multe despre:   Moody's