Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Moody’s despre ratingul României: Va depinde de prioritățile noii puteri și capacitatea acesteia de a le implementa

Moody’s despre ratingul României: Va depinde de prioritățile noii puteri și capacitatea acesteia de a le implementa

Un articol de: - 12 Dec 2012, 13:32
Moody’s despre ratingul României: Va depinde de prioritățile noii puteri și capacitatea acesteia de a le implementa Economic

Agenția de rating Moody’s va urmări prioritățile noii puteri și capacitatea acesteia de a le implementa, drept factori esențiali de urmărit din perspectiva calificativului de țară.

În plus, analistul Moody’s Atsi Sheth a prezis că liderilor USL le va fi greu să mențină politicile prescrise în acordul cu FMI, UE și Banca Mondială, citat de Mediafax.

"Primul dintre aceste obstacole este situaţia de încetinire a creşterii economice, consolidarea fiscală fiind complicată de încetinirea veniturilor guvernului, în timp ce tăierile de cheltuieli sunt dificil de administrat. Apoi, procesul politic din România poate fi de multe ori litigios, astfel că chiar şi cu majoritate parlamentară coaliţia de guvernare s-ar putea confrunta cu o opoziţie în implementarea planurilor sale", notează Sheth. În acelaşi timp, cursul de schimb valutar va fi influenţat în următoarea perioadă de o serie de factori interni şi externi de natură economică şi politică.

"Cursul de schimb va fi determinat pe termen scurt de gradul în care procesul politic postalegeri va ameliora incertitudinea de pe scena politică, de performanţa economiei şi comerţului, şi de evoluţiile la nivel mondial, în special în zona euro", consideră analistul Moody's. Astfel, leul ar găsi sprijin într-un mediu politic "mai sigur", în stabilizarea perspectivei de creştere economică şi restrângerea deficitului comercial, în timp ce apariţia unor trenduri politice sau economice negative ar accentua volatilitatea actuală a cursului, spune Sheth.
Moody's îi atribuie României ratingul "Baa3" cu perspectivă negativă.

USL a câştigat 58,63%% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 60,1% la Senat în urma alegerilor care au avut loc duminică.

Citeşte mai multe despre:   USL,   FMI,   UE,   Banca Mondiala