Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Moody’s: Ford, GM, Fiat şi Peugeot-Citroen vor pierde în acest an 5 miliarde de euro, în Europa

Moody’s: Ford, GM, Fiat şi Peugeot-Citroen vor pierde în acest an 5 miliarde de euro, în Europa

Un articol de: - 04 Sep 2013, 19:26
Moody’s: Ford, GM, Fiat şi Peugeot-Citroen vor pierde în acest an 5 miliarde de euro, în Europa Foto: timetv.ro Economic

Ford Europe, GM Europe, Fiat şi Peugeot-Citroen vor înregistra în acest an pierderi cumulate de 4,9 miliarde de euro în Europa, similare cu cele din 2012, anticipează Moody’s.

Cauza este cererea care se află la cel mai redus nivel din ultimele două decenii, afirmă agenția de evaluare financiară.

Acţiunile companiilor din sectorul auto au fost cotate în scădere miercuri, iar Moody’s spune că situaţia de pe piaţa europeană "este de nesuportat", transmite CNBC.

Aceste companii vor fi afectate în mod special pentru că sunt mai vulnerabile la declinul vânzărilor de maşini din Spania, Italia şi Franţa, adaugă compania.

"Continuăm să anticipăm că vânzările de vehicule uşoare în Europa vor scădea cu 5% în acest an", avertizează Moody’s, adăugând că marjele de profit ale companiilor menţionate vor fi sub presiune din cauza supracapacităţii de producţie şi a cererii reduse din Europa Occidentală.

Moody’s consideră că vânzările auto din Europa Occidentală au atins nivelul minim în acest an şi vor creşte cu 3% în 2014. Agenţia a revizuit însă estimarea pentru anul viitor de la un avans de 5% anticipat anterior.

Citeşte mai multe despre:   pierderi,   Europa