Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Motoarele de peste 100 de CP destinate iahturilor, accizate de la 1 septembrie

Motoarele de peste 100 de CP destinate iahturilor, accizate de la 1 septembrie

Un articol de: - 15 Aug 2013, 14:49
Motoarele de peste 100 de CP destinate iahturilor, accizate de la 1 septembrie Economic
Guvernul va introduce, de la 1 septembrie, accize şi pentru motoarele cu capacitate de peste 100 cai putere cu care sunt dotate iahturile, alte nave şi ambarcaţiunile pentru agrement, pe lângă accizele pentru maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii sau obiecte din aur, potrivit unui proiect citat de Mediafax.

"Astfel, prin taxarea acestor motoare se asigură atingerea scopului urmărit prin introducerea acestor taxe de consum", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Guvernul a adoptat, la finalul lunii iulie, o ordonanţă prin care accizele la alcool vor creşte de la 1 septembrie, când vor fi introduse şi accize pentru bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, obiecte din aur, iahturi, ceasuri de lux şi anumite tipuri de armament, utilizate de persoane fizice, veniturile suplimentare din aceste accize fiind estimate la 300 milioane lei pentru anul curent. Măsura a fost introdusă pentru a compensa impactul negativ al reducerii TVA la pâine la 9%, calculat la 100 milioane de lei.