Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mașinile diesel, interzise oficial: Veste BOMBĂ pentru trei milioane de maşini din România. Pe unde nu mai au voie să circule

Mașinile diesel, interzise oficial: Veste BOMBĂ pentru trei milioane de maşini din România. Pe unde nu mai au voie să circule

Un articol de: B1.ro - 31 Dec 2018, 13:49
Mașinile diesel, interzise oficial: Veste BOMBĂ pentru trei milioane de maşini din România. Pe unde nu mai au voie să circule Economic

Şoferii care au maşini diesel motorină au motive serioase de îngrijorare după ce mai multe ţări vest-europene au impus sau intenţionează să impună restricţii pentru maşinile care merg cu motorină.  

Germania a decis, recent, că primăriile a două oraşe ale ţării pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel, ceea ce ar putea crea un precedent şi pentru celelalte state europene. 

Iar Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiţie în cazul României şi pentru alte opt ţări din Uniunea Europeană, din cauza poluării. 

Asta după ce, din numărul total de sase milioane de autoturisme din România, aproape jumătate au motor diesel, principalul motiv pentru care românii au ales maşinile diesel fiind consumul (și costul) mai redus. Problema este că noxele emise de acestea sunt extrem de poluante şi fac aerul aproape irespirabil. 

"Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen", afirmă Cristian Bucur, director tehnic RAR, potrivit digi24.ro. 

Acesta este şi motivul pentru care Executivul comunitar se gândeşte serios să ia măsuri pentru a reduce numărul maşinilor care dăunează mediului.

"Nu cred că va exista o interzicere totală şi bruscă a acestor vehicule", consideră Cristian Bucur.

Roma a anunţat deja că va interzice maşinile diesel în 2024.
În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. Parisul vrea şi el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005.

Madridul şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025.

- ”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigaţie despre impactul reţelei de socializare asupra vieţii private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00 -

Citeşte mai multe despre:   masini diesel,   interdictie,   Uniunea Europeana