Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mugur Iărescu, avertisment pentru Guvern: Tăierea taxelor poate duce la inflație. Relaxarea fiscală poate fi o păcăleală. Dai cuiva și taxezi întreaga societate (VIDEO)

Mugur Iărescu, avertisment pentru Guvern: Tăierea taxelor poate duce la inflație. Relaxarea fiscală poate fi o păcăleală. Dai cuiva și taxezi întreaga societate (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 06 Oct 2015, 15:57
Mugur Iărescu, avertisment pentru Guvern: Tăierea taxelor poate duce la inflație. Relaxarea fiscală poate fi o păcăleală. Dai cuiva și taxezi întreaga societate (VIDEO) Foto: suceavalive.ro Economic

Avertisment de la Banca naţională! Pierderea macrostabilităţii în favoarea creşterii economice poate crea probleme serioase în România, avertizează guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu. Mai mult, susţine şeful BNR, relaxarea fiscală promovată intens de guvern, poate fi o păcăleală, fără păstrarea macrostabilităţii şi poate duce la dezechilibre majore. Reducerea impozitelor, fără o bază solidă poate duce la creşterea inflaţiei şi crearea de arierate, mai susţine Isărescu “Relaxarea fiscală dacă nu se face în condiții de macrostabilitate este, ca să folosesc un cuvânt mai dur, o păcăleală. Dai ceva, cuiva, să zicem, celor care beneficiază de reducerile de impozite și apoi taxezi întreaga societate prin inflație, prin dobânzi mai mari, prin depreciere de curs și poate cel mai grav prin arierate la plățile bugetare care sunt tot o taxă”, a declarat șeful BNR.

Mai mult, nici promovarea creșterii economice în condiții de pierdere a macrostabilității nu este agreată de bBNR. Inclusiv creșterea economică mare, pe termen scurt, este văzută ca și un "foc de paie".

Creșterea economiei din România , superioară mediei europene să fie a la long. Nu ne trebuie focuri de paie.

Nu putem să ne stabilim un obiectiv. Vrem creștere economică de 7%. Toată lumea vrea. Important e dacă a vrea înseamnă și a putea”, a adăugat Isărescu.

Riscul de promovare, din partea guvernanților a unor politici economice nesustenabile, atrage atenția guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ne poate duce periculos de aproape de situația Greciei! Motiv pentru care BNR cere dezbateri asupra politicilor de țară.

Mugur Isărescu (BNR): Tăierea taxelor poate duce la inflație

Citeşte mai multe despre:   BNR,   taxe,   inflatie,   Mugur Isarescu