Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mugur Isărescu se dezlănțuie la adresa Guvernului: Asistăm la un ATAC JALNIC asupra BNR. Vâlcov ne dă nouă sfaturi!

Mugur Isărescu se dezlănțuie la adresa Guvernului: Asistăm la un ATAC JALNIC asupra BNR. Vâlcov ne dă nouă sfaturi!

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 12:14
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Economic

Mugur Isărescu îi atacă dur pe guvernanți. Guvernatorul BNR s-a dezlănțuit la adresa consilierului premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, după ce condamnatul la 8 ani de închisoare în primă instanță a vorbit despre economia țării.

“Uite cine ne dă nouă sfaturi!”, a spue acesta.

"Colegii mei sunt nerăbdători să discute cu dumneavoastră și cu consilierul premierului, care a spus că nu sunt patrioți. Se vorbește de credite în lei pentru societăți. Se caută ca ele să fie ieftinite. Înțeleg că mâine vom căuta să lămurim acest lucru la Parlament. Ciferele nu sunt câtuși de puțin cele prezentate în public de o anumită parte. Consilierul pe probleme economice al premierului ne creează probleme de credibilitate, mai ales că ia două cifre și le prezintă cum dorește.

Dacă faci o discuție că avem rata de politică monetară este de 2,5%, în condițiile în care și în SUA este la fel și încurci lucrurile și cifrele, sigur, publicul se emoționează. Deocamdată, lucrurile stau bine în România, dar asta nu înseamnă să tot zgâlțâim vaporul acesta. Avem anticipații stabile și vrem să le zgâlțâim. Să nu ne batem joc de inflație. S-a coborât cu o dobândă de 2,5%. În toamna acestui an a persistat la adresa mea o întrebare: cum de ați reușit. S-au folosit mai multe instrumente și constatăm că nu le place încrederea în Banca Națională", a declarat Mugur Isărescu.

Șeful BNR a precizat că oamenii noștri sunt oameni care ar putea lucra în orice bancă din Europa, “sunt oameni foarte buni.”

„Este o precizare necesară, pentru că dânșii au avut o frustrare. M-au întrebat: "Noi pentru cine lucrăm? Pentru că ni se spune că suntem lipsiți de patriotism". Le-am spus că lucrează pentru România, pentru Europa și pentru aderarea la spațiul euro. Și să nu ia în considerare aceste declarații.”, a spus Isărescu, potrivit hotnews.

Acesta a tunat și a fulșgerat la adresa Guvernului SPD-ALDE.

“Pe la sfârșitul anului și începutul acestui an am asistat la un atac jalnic asupra BNR, inclusiv cu invective cum că nu suntem patrioți.

S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce privește cursul valutar, într-o manieră total neresponsabila. Chiar dacă au cerut prin postări caraghioase să fie cursul fix, asta nu se poate. Dar va dați seama cât de porniți erau să atace BNR.

Adâncirea contului curent este cauzată de creșterea bunurilor de consum. Se vede și pe stradă sunt mai multe mașini decât capacitatea autostrăzilor.

Există o dorință a consilierului economic al premierului să aibă grijă de bunăstarea românilor și cere asta Parlamentului, Guvernului. Și pentru asta ne cere să reducem dobânzile. Ia uite cine solicita asta, și chiar imperativ!

Păi să vina cu o OUG și să spunem să trăiască românii mai bine, să trăiască ca în Germania. Dacă nu le punem o taxă”, arată Isarescu.

 

 

 
Loading...