Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mugur Isărescu AVERTIZEAZĂ Guvernul: 'Întrebați orice ANGAJATOR. Comentariul meu se oprește aici'

Mugur Isărescu AVERTIZEAZĂ Guvernul: 'Întrebați orice ANGAJATOR. Comentariul meu se oprește aici'

Un articol de: B1.ro - 08 Noi 2018, 15:55
Mugur Isărescu AVERTIZEAZĂ Guvernul: 'Întrebați orice ANGAJATOR. Comentariul meu se oprește aici' Economic

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, joi, că un risc ridicat de creștere a inflației îl reprezintă condițiile de pe piața muncii.

Guvernatorul BNR a mai susținut că doi factori importanți influențează majorarea salariilor în România: necorelarea dintre calificările disponibile pentru potențiali angajați și cele de care au nevoie companiile.

Piața muncii rămâne tensionată. Este o preocupare pentru noi, cred că este o preocupare pentru toți din această țară, și pentru oamenii de afaceri, sectorul corporatist, întreprinderi mici și mijlocii, și pentru factorii decizionali. Tensiunile de pe piața muncii pot fi ele elemente de împingere a salarilor în plus, dincolo de creșterea de productivitate. Aceasta este o chestiune, care trebuie să ne preocupe. Indicatorul din dreapta ne mai arată, că avem un indicator de necorelare a calificărilor de pe piața muncii destul de îngrijorător. Nu se corelează calificările cu necesitățile angajatorilor și aceasta alimentează ritmul infernal de creștere a salariilor”, a explicat Isărescu, potrivit Agerpres.

Totodată, șeful Băncii Naționale Române a spus că oricare angajator “are probleme și cu salariul minim și cu forța de muncă”.

„Comentariul meu se oprește aici. (...) Nici nu știu cum este mai bine”, a concluzionat Isărescu.

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isarescu