Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Daniel Zamfir, cenzurat la audierea lui Mugur Isărescu: Cine ar fi trebuit să susțină, dacă nu BNR, programe de educare financiar bancară a populației?

Daniel Zamfir, cenzurat la audierea lui Mugur Isărescu: Cine ar fi trebuit să susțină, dacă nu BNR, programe de educare financiar bancară a populației?

Un articol de: - 29 Mar 2018, 17:26
Daniel Zamfir, cenzurat la audierea lui Mugur Isărescu: Cine ar fi trebuit să susțină, dacă nu BNR, programe de educare financiar bancară a populației? Economic

Senatorul PNL Daniel Zamfir a fost cenzurat, joi, când a vrut să-i adreseze o întrebare lui Mugur Isărescu, în cadrul discuțiilor pe tema evolutiei inflației și implicațiile pentru economia României.

Prezenți în Comisia Economică și de Industrii de la Senat, Zamfir a fost înterupt de președintele Comisiei economice, de industrie și servicii din cadrul Senatului, Florin Cîțu, când a vrut să afle de la guvernatorul BNR cine ar fi trebuit să impulsioneze educația financiară a oamenilor.

"L-am auzit pe domnul Isărescu că se declara îngrijorat de lipsa educației financiare a populației. Ținând cont că este guvernator de mulți ani, voiam să știu: cine ar fi trebuit să impulsioneze educația financiară a oamenilor? Tot dumnealui spunea, în trecut, că, deși un contract este cu clauze abuzive, dacă l-ai semnat... asta e, îți asumi! Pe ideea că dacă nu ai educație financiară... plătești! Nu cred că e în regulă. Aș face o comparație. Când mergi la medic, trebuie să ai cultură medicală pentru a ști ce diagnostic îți pune sau ce medicamente îți dă? Sau când te duci la avocat, trebuie să cunoști toți termenii juridici? Nu! Am vrut să știu cum interpretează dumnealui faptul că în instanțele din România jumătate din procese sunt cu instituțiile financiare bancare și nebancare", a spus Daniel Zamfir pentru DC News.

În cadrul discuțiilor, Mugur Isărescu a acuzat voalat Guvernul PSD că inflația record a fost influențată de creșterile salariale ale bugetarilor (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isarescu,   Daniel Zamfir