Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mugur Isărescu face un pas în spate în scandalul terenurilor de tenis: Suntem gata să cedăm arenele statului român, dar cu acte în regulă

Mugur Isărescu face un pas în spate în scandalul terenurilor de tenis: Suntem gata să cedăm arenele statului român, dar cu acte în regulă

Un articol de: Andrei Stan - 19 Mar 2019, 10:18
Foto: Hepta.ro Economic

Mugur Isărescu a anunțat că Banca Națională a României (BNR) este gata să cedeze statului arenele de tenis şi o parte din terenurile pentru sport, dar totul să se întâmple conform legilor şi cu acte în regulă.

Guvernatorul BNR susţine însă că o asemenea tranzacţie nu se poate face decât în contrapartidă, pentru că altfel este considerată o finanţare monetară.

Mugur Isărescu a fost prezent, luni, la inaugurarea sediului Sucursalei Regionale Constanţa a Băncii Naţionale a României, o clădire istorică ce a fost modernizată. 

Cu acest prilej, Guvernatorul s-a referit şi la o proprietate a BNR aflată în mijlocul unui scandal, adică Parcul cu Platani.

"Noi mai avem o proprietate despre care o să vă spun mai puţin, dar dacă vă interesează citiţi, că a fost ceva scandal. E vorba de Parcul cu Platani. (…) Platani sunt plantaţi de pe vremea lui Cuza. Sunt arbori care au 160 de ani şi bineînţeles au devenit scorburoşi, sunt plombaţi, adică a costat o avere ca să fie salvaţi. Pe la 1900 acest Parc cu Platani, Bucureştiul se termina la Operă, acolo era intrarea în Bucureşti, era în afara Bucureştiului. Acolo a fost pe vremea lui Cuza şi până la 1900 societatea de tragere la semne, era o societate de tir. De ce? Pentru că în spatele acestui parc cu platani era Dealul Viilor, acolo şi-a pus tabăra Tudor Vladimirescu, era un deal şi putea trage la tir pentru că gloanţele se opreau în deal", a declarat guvernatorul BNR, potrivit news.ro.

Isărescu a precizat că Banca Naţională a dat la schimb pădurea Tunari în schimbul Parcului cu Platani şi încă 4-5 milioane de lei.

El a anunţat şi faptul că BNR este gata să cedeze arenele de tenis statului român.   

"Fac acum încă o declaraţie în faţa dumneavoastră, să fie şi preluată. Suntem gata să cedăm arenele de tenis şi o parte din terenuri pentru sport, dar cu acte în regulă, statului român, în baza legilor. Parcul cu Platani este în patrimoniul nostru şi în bilanţul Băncii Naţionale, nu poate să dispără de acolo. Şi legal. În Europa de astăzi nu se poate face altfel decât cu contrapartidă pentru că altfel este considerată o finanţare monetară. Suntem gata să facem acest lucru, dar în condiţii legale, aşa cum am mai făcut şi uitaţi ce am donat statului român", a afirmat Isărescu, precizând că BNR a donat până în prezent statului aproximativ 150 de proprietăţi. 
 

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isarescu,   BNR,   Arenele BNR
 
 
 
Loading...