Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Isărescu: Am răsuflat uşurat că scăpăm de obsesia cursului, dar, după un an, s-a ajuns la obsesia ROBOR

Isărescu: Am răsuflat uşurat că scăpăm de obsesia cursului, dar, după un an, s-a ajuns la obsesia ROBOR

Un articol de: - 31 Oct 2018, 22:16
Economic

Dobânda ROBOR e noua vedetă care domină o parte din dezbaterea publică, s-a plâns Guvernatorul Băncii Naționale a României. Mugur Isărescu a spus că inițial a răsuflat ușurat că românii scapă de obsesia cursului, dar aceasta a fost înlocuită cu obsesia pentru dobânda ROBOR.

"Sunt importante chestiunile de colaborare dintre Banca Naţională şi industria bancară. Colaborarea e legată chiar de compliance şi aş discuta-o în contextul acestei noi vedete care domină, de un an de zile, o parte din dezbaterea publică - dobânda ROBOR. Când a apărut, am răsuflat uşurat că scăpăm de obsesia cursului, dar, după un an, de la curs s-a ajuns la obsesia ROBOR”, a declarat Isărescu, citat de Agerpres.

Acesta s-a mai plâns că dobânda ROBOR, un produs al pieței, a devenit o problemă a BNR: ”Ce probleme avem aici? În primul rând, ROBOR este un produs al dumneavoastră, al pieţei, care a ajuns o problemă a noastră, a Băncii Naţionale. Noi îl calculăm (ca să-i dăm credibilitate), pe baza unui regulament de piaţă aprobat de BNR, dar cu datele dumneavoastră. La fel procedăm şi cu cursul - Cursul pieţei valutare de la Bucureşti calculat de Banca Naţională a rămas Cursul Băncii Naţionale. Şi mai auzi: 'Banca Naţională a cotat...' - sunt 20 de ani de când tot spunem că BNR nu cotează nicio monedă, cel mult intervine pe piaţă; dumneavoastră cotaţi, faceţi tranzacţii”.
 

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isarescu,   BNR,   ROBOR