Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mugur Isărescu: O depreciere cu 1-3% a cursului leu-euro este nesemnificativă

Mugur Isărescu: O depreciere cu 1-3% a cursului leu-euro este nesemnificativă

Un articol de: - 27 Iun 2012, 18:50
Mugur Isărescu: O depreciere cu 1-3% a cursului leu-euro este nesemnificativă Foto: business24.ro Economic

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a precizat miercuri că BNR consideră deprecierea de 1-3% față de euro, din ultima perioadă nesemnificativă, însă depreciarea față de dolar este una care ar trebui luată în considerare.

”Din punctul de vedere al BNR, modificări de 1-2-3% în interiorul unei zone pe care noi o considerăm de echilibru nu pot fi considerate ca având o semnificaţie aparte. Astfel de modificări nu ne îngrijorează şi nu răspundem. Ce s-a întâmplat în ultimele şase săptămâni a depăşit această proporţie", a declarat Isărescu.

Pe de altă parte, deprecierea monedei naţionale faţă de dolar depăşeşte 10%, astfel că BNR "îi dă o anumită semnificaţie".

"Dacă atacul speculativ este puternic, aşa cum a procedat şi în trecut BNR va folosi în întregime instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a calma situaţia. Dacă este vorba de operaţiuni speculative normale, aşa cum există în fiecare zi... cursul se mişcă în sus şi în jos... nu tot ce este speculativ este rău” a mai precizat Isărescu.

BNR a anunţat miercuri un curs de referinţă cu 2,11 bani mai redus, de 4,4441 lei/euro, reprezentând cel mai redus nivel din ultimele cinci săptămâni, și un curs de 3,5573 pentru un dolar, de asemenea redus față deședința anterioară.

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isarescu,   curs valutar