Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mugur Isărescu: Rata anuală a inflației a crescut la 5,4 procente. Evoluția prețurilor volatile, semnificativ mai favorabilă (VIDEO)

Mugur Isărescu: Rata anuală a inflației a crescut la 5,4 procente. Evoluția prețurilor volatile, semnificativ mai favorabilă (VIDEO)

Un articol de: - 07 Aug 2013, 11:32
Economic

Mugur Isărescu a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că rata anuală a  inflației a crescut la 5,4%.

În august, evoluția prețurilor volatile este semnificativ mai favorabilă. Într-o săptămână se vor arăta scăderi de prețuri”, a precizat Isărescu.

Totodată, guvernatorul BNR a vorbit despre o revizuire a deviației PIB-ului.

Negativă, ceva mai mică decât anterior. Prevedem o creștere mai accentuată a economiei, dar nu cu cifre mult diferite”, a declarat acesta.

Nu ne așteptăm în România să avem inflație spre zero pentru că mai sunt prețuri de ajustat în sus, de exemplu la energie”, a subliniat Mugur Isărescu.

De asemenea, guvernatorul a anunțat că Banca Naţională a României a redus prognoza de inflaţie pentru acest an şi anul viitor, la 3,1%, de la proiecţia anterioară de 3,2%, respectiv 3,3%, după ce în mai a fost coborâtă proiecţia de la 3,5% pentru 2013

Am redus proiecţia pentru inflaţia anuală la 3,1% pentru sfârşitul acestui an şi finele anului viitor, cu 0,1 puncte procentuale, respectiv 0,2 puncte procentuale în jos faţă de prognoza anterioară din luna mai. Nu suntem optimişti cu această prognoză, nu suntem nici pesimişti, ci am rămas prudenţi. Având în vedere componenţa IPC, traiectoria descendentă s-ar putea să fie chiar mai accentuată", a subliniat Isărescu.

BNR anticipează că rata anuală a inflaţiei va atinge un minim de 2,1% în primul trimestru al anului viitor.

"La sfârşitul lunii septembrie, poate chiar mai devreme, inflaţia va intra în intervalul de variaţie din jurul ţintei", a mai spus guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu: Rata anuală a inflației a crescut la 5,4 procente
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isarescu
 
 
 
Loading...