Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Multinaţională din IT: Creșterea salariilor din acest domeniu e artificială, fiind alimentată de ajutoarele de stat

Multinaţională din IT: Creșterea salariilor din acest domeniu e artificială, fiind alimentată de ajutoarele de stat

Un articol de: - 10 Sep 2015, 13:51
Multinaţională din IT: Creșterea salariilor din acest domeniu e artificială, fiind alimentată de ajutoarele de stat Foto: openvision.ro Economic

Angajații din domeniul serviciilor informatice beneficiază de unele dintre cele mai mari salarii de pe piața muncii, câștigând, în medie, de 2.4 ori mai mult decât un un angajat plătit la nivelul salariului minim pe economie.

Aceste salarii însă sunt create "artificial", cu ajutorul subvențiilor de la stat, susține Grigoriada Stroe, directorul de resurse umane al producătorului de jocuri video Ubisoft România.

Acesta afirmă că tot mai multe firme din acest domeniu participă la schema de ajutor de stat, prin care îi sunt subvenționate o parte din costuri. În acest mod se creează o situație nesustenabilă, mai precizează Stroe.

„În ultima perioadă se simte o presiune a pieţei în procesul de recrutare şi ofertare. Acest lucru se datorează în principal companiilor care participă la schema de ajutor de stat în domeniul IT&C. Aceste companii trebuie să angajeze un număr considerabil de persoane pentru a putea respecta condiţiile impuse de program. Considerăm că această situaţie nu este una sustenabilă şi creează o creştere artificială a salariilor pe piaţa IT, afectând în acelasi timp şi sistemul de învăţământ, întrucât studenţii aleg să-şi întrerupă studiile în favoarea unui salariu nerealist”, a spus Grigoriada Stroe, potrivit ZF.

Potrivit INS, salariul mediu net din domeniul IT a ajuns în luna iulie la o medie de 4.5200 de lei, cu 16% mai mare decât aceeași perioadă a anului trecut.

Citeşte mai multe despre:   piata muncii,   angajati,   firme,   IT