Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Multinaționalele, LOVITE cu o nouă măsură dură de către Guvernul PSD!

Multinaționalele, LOVITE cu o nouă măsură dură de către Guvernul PSD!

Un articol de: - 09 Iun 2017, 16:58
Economic

Guvernul continuă luptă împotriva multinaționalelor promisă în campania electorală de Liviu Dragnea și mai ales în timpul protestelor împotriva ordonanței 13 când liderul PSD a găsit vinovați pe orice pentru faptul că nu a reușit să își ducă planul la îndeplinire.

Acum, guvernul girat de Liviu Dragnea a început să ia și primele măsuri împotriva multinaționalele, astfel vineri au fost adoptate prin ordonanță de urgență măsuri de modificare și completare a Codului de procedură fiscală.

Actul normativ dorește a transpune în legislația internă măsuri din Directiva (UE) 2016/881 de modificare a Directivei 2011/16/UE în ceea ce privește schimbul automat obligatoriu de informații fiscale.

Directiva reglementează obligația grupurilor de a furniza anual rapoarte care includ informații fiscale referitoare la suma veniturilor, profitul/pierderile, capitalul declarat, profitul nedistribuit, numărul de salariați și imobilizările corporale, scrie stiripesurse.ro.

Actul normativ detaliază condițiile care trebuie îndeplinite de o entitate rezidentă fiscal în România pentru a deveni raportoare, termenul pentru depunerea raportului și termenul de realizare a schimbului de informații între statele membre.

Astfel, termenul de depunere a raportului pentru fiecare țară în parte este de 12 luni de la ultima zi a anului fiscal de raportare a grupului de întreprinderi multinaționale, iar transmiterea rapoartelor între autoritatea competentă din România și celelalte autorități fiscale se realizează în termen de 15 luni de la ultima zi a anului fiscal al grupului de întreprinderi multinaționale pentru fiecare țară în parte.

Citeşte mai multe despre:   ordonanta de urgenta,   Guvernul Romaniei,   masuri,   Cod Fiscal,   venituri,   profit,   lovitura,   Liviu Dragnea
 
Loading...