Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic "Ne-am întoarce în România dacă am avea salarii mai mari şi mai multe oferte de muncă". Mărturia românilor plecați peste hotare pentru un trai mai bun

"Ne-am întoarce în România dacă am avea salarii mai mari şi mai multe oferte de muncă". Mărturia românilor plecați peste hotare pentru un trai mai bun

Un articol de: - 22 Iul 2016, 13:17
 "Ne-am întoarce în România dacă am avea salarii mai mari şi mai multe oferte de muncă". Mărturia românilor plecați peste hotare pentru un trai mai bun foto: ziarulromanesc.net Economic

Fenomenul românilor care au preferat să plece peste hotare pentru a munci cu scopul de a avea un trai mai bun nu este unul nou, însă, cu toate acestea, este încă de actualitate. De cele mai multe ori, motivul pentru care românii aleg să facă acest lucru este faptul că în țările dezvoltate din Europa, salariile sunt chiar și de 4 sau 5 ori mai mari decât la noi, potrivit zf.ro.

Jurnaliștii de la Ziarul Financiar au stat de vorbă cu mai mulți români care au ales să își părăsească țara pentru a face mai mulți bani decât puteau face acasă.

"Principalul motiv pentru care am ales să plec din ţară a fost faptul că nu găseam un job la fel de bine plătit ca în străinătate. M-aş întoarce, însă România are nevoie de drumuri, autostrăzi şi educaţie", a mărturisit Andrei L., în vârstă de 29 de ani, care lucrează ca şofer de tir în Germania, în ciuda faptului că are studii superioare de inginer frigotehnist.

"Sunt plecat de anul trecut în Danemarca şi am plecat pentru un trai mai bun. Nivelul salariului din România a fost un motiv important pentru care am căutat un job în altă ţară. Vreau să mă stabilesc aici, iar în România m-aş întoarce numai dacă ar creşte nivelul salarial şi numărul de oferte de muncă", a explicat și Mircea C., de 28 de ani, care lucrează rigipsar în Danemarca.

Potrivit datelor oficiale oferite de Institutul Național de Statistică, numărul românilor care au plecat în străinătate a ajuns la 2 milioane.
 

Citeşte mai multe despre:   salarii,   romani,   strainatate,   munca