Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic "Ne-au plecat muncitorii!" Primarul unei comune din Vrancea, grav afectată de inundații: AM BANI DE LA GUVERN, DAR NU AM CU CINE LUCRA! Firmele spun că nu mai au forţă de muncă specializată

"Ne-au plecat muncitorii!" Primarul unei comune din Vrancea, grav afectată de inundații: AM BANI DE LA GUVERN, DAR NU AM CU CINE LUCRA! Firmele spun că nu mai au forţă de muncă specializată

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 13:46
Economic

Primarul comunei Vrîncioaia, localitate grav afectată de inundații anul acesta, se plânge că are bani pentru reconstrucție, dar nu are cu cine să lucreze.

"În urma calamităţilor din acest an, cinci din cele şase sate ale comunei Vrîncioaia au fost afectate. Am primit de la Guvern 1.188.000 lei pentru şapte obiective care trebuie aduse la starea iniţială. Problema gravă e că nu avem cu cine lucra. Chiar dacă lucrările se pot da prin încredinţare directă, fiind vorba de sume mici, nu mai găsim firme cu care să lucrăm. Sunt angajate în alte lucrări mari, majoritatea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II, sau nu au forţă de muncă specializată", a spus Ionică Danţiş pentru Agerpres.

Primarul spune că nu a găsit lucrători pentru construcția unui pod în comună.

"Avem probleme şi la alte lucrări mari, finanţate chiar prin PNDL II, mai ales la proiectele pentru construcţia podurilor, pentru că nu avem cu cine lucra. Le-am scos la licitaţie de trei ori, abia dacă am dat două poduri şi acum e în licitaţie cel de-al treilea pod din cele patru pentru care avem proiecte. Nu sunt firme care să lucreze sau cele care sunt nu au oameni. Mereu când discutăm cu ei (patronii firmelor - n.r.) ne spun că nu au cu cine lucra", a afirmat primarul comunei Vrîncioaia. 

Edilul e supărat și pe concetățenii săi care pleacă în fara țării la lucru.

"Nu-i înţeleg pe concetăţenii mei care pleacă în afară. Le spun mereu că în comună avem o grămadă de proiecte şi dacă ştiu meserie se pot descurca şi aici. Mulţi zic că deşi nu rămân cu mulţi bani după o lună de muncă, s-au obişnuit în acel sistem şi nu vor să se întoarcă", a declarat primarul. 

Vrîncioaia este una dintre cele mai afectate comune de inundații, existând și alunecări de teren. Aici s-a avariat podul, platforma unui drum, precum şi captarea la alimentarea cu apă dintr-un sat.

Citeşte mai multe despre:   Vrancea,   Vrincioaia,   Ionica Dantis