Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Negocieri cu Bechtel privind un nou grafic la Autostrada Transilvania, cu termene după 2012

Negocieri cu Bechtel privind un nou grafic la Autostrada Transilvania, cu termene după 2012

Un articol de: - 01 Mai 2011, 17:24
Negocieri cu Bechtel privind un nou grafic la Autostrada Transilvania, cu termene după 2012 Foto: ro-news.ro Economic

Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Autostrăzi (CNADNR) au demarat o rundă de negocieri cu firma Bechtel privind un nou grafic al lucrărilor la Autostrada Transilvania, cu noi termene ce vor depăşi decembrie 2012.

"În prezent, din cauza constrângerilor bugetare şi întârzierilor înregistrate în plata lucrărilor efectuate în anul 2010, antreprenorul Bechtel a redus ritmul lucrărilor şi efectivele desfăşurate pe şantier. Ministerul Transporturilor şi CNADNR au demarat negocieri pentru eşalonarea plăţii datoriilor, încadrarea în standardele de cost şi refacerea programului de lucrări. În măsura în care acestea vor fi rezolvate, se va putea stabili un nou grafic de lucrări şi noi termene de finalizare", au arătat sursele citate de Mediafax. Proiectul de construcţie a Autostrăzii Transilvania a început în 2004, în baza unui contract estimata la 2,2 miliarde de euro, acordat companiei americane Bechtel.

Construcţiile au fost suspendate în 2005, când autorităţile au început să reanalizeze contracte încheiate de guvernarea precedentă, termenul de finalizare fiind astfel prelungit cu un an.

Proiectul pentru Autostrada Transilvania vizează o lungime totală de 415 kilometri, dar porţiunea construită până în prezent cu finanţarea statului, la şapte ani de la lansarea proiectului, a depăşit cu puţin 10% din traseul total.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat recent că nu există niciun ban pentru Bechtel cel puţin până la rectificarea bugetară din vară, astfel încât lucrările pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Borş nu pot fi demarate.

Citeşte mai multe despre:   negocieri,   Ministerul Transporturilor,   cnadnr,   Anca Boagiu