Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic UPDATE // Compania care deține centrele comerciale Promenada și Megamall, vizată de un atac în Africa de Sud, pe bursa de la Johannesburg / Clarificarile NEPI Rockcastle

UPDATE // Compania care deține centrele comerciale Promenada și Megamall, vizată de un atac în Africa de Sud, pe bursa de la Johannesburg / Clarificarile NEPI Rockcastle

Un articol de: B1.ro - 05 Dec 2018, 09:02
UPDATE // Compania care deține centrele comerciale Promenada și Megamall, vizată de un atac în Africa de Sud, pe bursa de la Johannesburg / Clarificarile NEPI Rockcastle Economic

UPDATE: În urma publicării acestui material,  am primit următoarele clarificări ale reprezentanților NEPI Rockcastle, pe care le redăm integral: 

* NEPI Rockcastle NU SE PRABUSESTE LA BURSA – subiectul asta face referire la ziua de miercuri saptamana trecuta, cand NEPI Rockcastle a fost tinta unui atac al brokerului Viceroy, acuzat de comunitatea investitorilor de practici neetice, inclusive de guvernatorul Bancii Centrale (Reserve Bank) a Africii de Sud - https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-11-30/viceroy-research-is-a-hit-squad-south-africa-s-kganyago-says

* Actiunile NEPI au RECUPERAT A DOUA ZI IN CEA MAI MARE PARTE A PIERDERII, dupa ce NEPI a raspuns in detaliu la acuzatiile nefondate facute de acest broker – aici raportul complet - https://nepirockcastle.com/wp-content/uploads/2018/11/NEPI-Rockcastle-Update-on-Viceroy-Report-on-NEPI-Rockcastle.pdf

* A scris Profit despre evolutia asta: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/grafic-actiunile-nepi-rockcastle-recupereaza-cea-mare-parte-scaderii-compania-vine-precizari-raportul-soc-shorterilor-viceroy-acuza-cel-mare-jucator-imobiliar-romania-frauda-18682263?utm_source=List?%20categorie&utm_medium=Referral&utm_campaign=Cross

* Informatie incorecta: “…Nu mai puțin de zece mari companii financiare din Africa de Sud au cerut ca NEPI, parte a grupului Resilient, să fie investigată în contextul în care acesta este bănuită de manipularea bursei”

* NEPI Rockcastle nu este acuzata de cei zece investitori sau de altcineva de manipularea pietei;

* Cele zece companii, actionari, au cerut NEPI Rockcastle ca aceasta sa raspunda unor intrebari cuprinse intr-o scrisoare adresata de acestia catre NEPI, nicidecum autoritatilor.

* Asta este fals: “iar într-un raport semnat de investitori se arată că NEPI a operat falsuri contabile, informează ZF, potrivit portalsm.ro. - https://portalsm.ro/2018/11/nepi-rockcastle-se-prabuseste-la-bursa-cu-o-saptamana-inainte-sa-deschida-la-satu-mare/

* “într-un raport semnat de investitori” – raportul la care face referire nu e semnat de investitori si nu asta spune ZF.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

* Raportul e facut de un grup speculativ denumit Viceroy care este acuzat de practici de guerilla, ilegale pt Africa de Sud. A se vedea declaratia guvernatorului Bancii Centrale (Reserve Bank) a Africii de Sud - https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-11-30/viceroy-research-is-a-hit-squad-south-africa-s-kganyago-says

* Asta este fals: “Deja NEPI este investigată de autoritățile financiare, fiind acuzată de tranzacționare privilegiată și manipulare a prețurilor acțiunilor.”

* NEPI Rockcastle NU este investigata de autoritatile financiare. Exista o investigatie cu privire la modul in care actiunile firmei au fost tranzactionate – nu de catre firma, ci de terte parti. DECI, INVESTIGATIA DESPRE CARE SE FACE VORBIRE NU PRIVESTE AFACERILE NEPI ROCKCASTLE, asa cum rezulta si de pe site-ul autoritatii financiare Sud Africane.

* De aici informatiile nu au legatura cu subiectul, facand referire la alta actiune din 10 august care a fost clarificata la mometul acela si in urma careia nu a fost gasita nicio neregula.

“Pe de altă parte, conducerea NEPI Rockcastle [https://www.b1.ro/tag/nepi-rockcastle-285081.html] a contestat ancheta precizând că investigatorii nu au precizat ce anume doresc să verifice. 

"Am dialogat în ultimele câteva săptămâni cu instituțiile care ne-au trimis scrisoarea. Unele dintre ele sunt investitori în Nepi Rockcastle, unele au fost în trecut, iar altele nu au investit deloc. Aceste companii nu au spus clar ce doresc să se investigheze și de ce. O astfel de investigație este imposibilă și nejustificată. De asemenea, o investigație nu este dorită de baza noastră extinsă de acționari", a declarat Alex Morar, CEO Nepi Rockcastle, citat de Business Day.”

* TOATE CELE TREI MARI AGENTII DE RATING AU RECONFIRMAT RATINGUL INVESTMENT GRADE AL NEPI ROCKCASTLE, stire de astazi: https://nepirockcastle.com/wp-content/uploads/2018/12/NEPI-Rockcastle-Fitch-confirms-that-Viceroy-report-is-neutral-to-NEPI-Rockcastles-rating.pdf

 

Compania NEPI Rockcastle, care deține zeci de mall-uri din România, se află în centrul unui scandal. Nu mai puțin de zece mari companii financiare din Africa de Sud au cerut ca NEPI, parte a grupului Resilient, să fie investigată în contextul în care acesta este bănuită de manipularea bursei, informează DC News. De la începutul anului, acţiunile companiei au scăzut cu 53%, iar într-un raport semnat de investitori se arată că NEPI a operat falsuri contabile, informează ZF, potrivit portalsm.ro. Totul, în contextul în care, NEPI lansează pe, 5 decembrie, un nou centru comercial în România, Satu Mare Shopping City. 

Deja NEPI este investigată de autoritățile financiare, fiind acuzată de de tranzacționare privilegiată și manipulare a prețurilor acțiunilor. 

Pe de altă parte, conducerea NEPI Rockcastle a contestat ancheta precizând că investigatorii nu au precizat ce anume doresc să verifice.

"Am dialogat în ultimele câteva săptămâni cu instituțiile care ne-au trimis scrisoarea. Unele dintre ele sunt investitori în Nepi Rockcastle, unele au fost în trecut, iar altele nu au investit deloc. Aceste companii nu au spus clar ce doresc să se investigheze și de ce. O astfel de investigație este imposibilă și nejustificată. De asemenea, o investigație nu este dorită de baza noastră extinsă de acționari", a declarat Alex Morar, CEO Nepi Rockcastle, citat de Business Day. 

Grupul Resilient cuprinde, în total, patru companii care au avut preformanțe peste așteptări la Bursa din Johannesburg. Ulterior, la începutul acestui an, firmele au intrat sub presiunea de a vinde. 

Între timp, săptămâna trecută NEPI s-a depreciat cu 14% la bursa din Africa de Sud. Asta după apariția raportului prin care investitorii au susținut că au fost operate falsuri contabile. 

Mai precis, grupul de investigații Viceroy precizează că au fost descoperite “numeroase inadecvenţe în raportul financiar al NEPI Rockcastle”. 

Și de data aceasta, reprezentanții NEPI resping datele din raport, precizând că acesta conține ”numeroase erori factuale, informaţii înşelătoare şi afirmaţii false” și acuză Viceroy că nu i-au cerut un punct de vedere în acest caz. 

Din grupul NEPI Rockcastle fac parte următoarele societăți: Mega Mall – Mega Mall Bucuresti S.R.L., Promenada Mall – Promenada Mall Bucuresti S.R.L., Shopping City Piatra Neamt – Shopping City Piatra Neamt S.R.L., City Park Mall – Constanta Shopping City S.R.L, Sibiu Shopping City – NRE Sibiu Shopping City S.R.L., Shopping City Sibiu – Sibiu Shopping City 2 S.R.L,  Shopping City Timisoara – Shopping City Timisoara S.R.L., Ploiesti Shopping City – Ploiesti Shopping City S.R.L., Braila Mall – Braila Promenada Mall S.R.L., Shopping City Galati – Galati Shopping City S.R.L., Severin Shopping Center – Severin Shopping Center S.R.L., Shopping City Deva – Deva Shopping City S.R.L, Shopping City Targu Jiu – Targu Jiu Development S.R.L., Vulcan Value Centre – Vulcan Value Centre S.R.L., Aurora Mall Buzau – Aurora Mall Buzau S.R.L., Shopping City Ramnicu Valcea – Ramnicu Valcea Shopping City S.R.L., Pitesti Retail Park – Retail Park Pitesti SRL. 

Citeşte mai multe despre:   NEPI Rockcastle,   Africa de Sud