Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic BOMBĂ! Noi resurse de GAZE naturale au fost descoperite în România: Unde se află zăcământul şi cine îl exploatează...

BOMBĂ! Noi resurse de GAZE naturale au fost descoperite în România: Unde se află zăcământul şi cine îl exploatează...

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2018, 16:46
BOMBĂ! Noi resurse de GAZE naturale au fost descoperite în România: Unde se află zăcământul şi cine îl exploatează... Economic

Un nou zăcământ de gaze naturale a fost descoperit în România, cu o producţie de 4.500 bep/zi, suficientă pentru încălzirea a aproximativ 180.000 de locuinţe!

Zăcământul se află în judeţul Vâlcea, iar descoperirea lui a fost făcută de OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, scrie Adevărul.

Sonda care a forat în proximitatea zăcământului Mamu (exploatat din 1980), la o adâncime de aproximativ 4.400 de metri, a confirmat existenţa gazelor şi condensatului. Datorită proximităţii faţă de infrastructura deja existentă, sonda a intrat în producţie la sfârşitul lunii octombrie, cu un volum iniţial de peste 190.000 m3/zi.

Dacă ar fi utilizată doar pentru încălzire, producţia anuală a zăcământului Mamu ar putea asigura încălzirea pentru aproximativ 180.000 de locuinţe.


  

Citeşte mai multe despre:   gaze naturale,   Valcea,   OMV PETROM