Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Noi scumpiri în toamnă: Prețul la carne va fi majorat din cauza secetei

Noi scumpiri în toamnă: Prețul la carne va fi majorat din cauza secetei

Un articol de: B1 TV - 21 Aug 2012, 20:37
Economic

Toamna vine cu un nou val de scumpiri, în special la produsele din carne. Din cauza secetei, furajele folosite pentru creşterea animalelor s-au scumpit cu până la 70%. Asta înseamnă o creştere cuprinsă între 5 şi 10 procente a preţului la carne, începând cu luna septembrie, spun specialiştii din industria alimentară.

Creşterea cu peste două treimi al preţului la furaje nu este surprinzătoare, în condiţiile în care preţurile din prezent pentru porumb, grâu sau orz sunt mai mari cu 20%-30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unor date furnizate de  Ministerul Agriculturii.

„Furajele reprezintă 70% din preţul final al cărnii de porc.Creşterea preţurilor la cereale se vede bineînţeles şi în cel al furajelor. Dacă anul trecut achiziţionam furajele la un preţ mediu de 0,7 lei/kilogram, acum plătim 1,2 lei/kilogram”, a declarat Martin Dorin, directorul unei ferme, pentru ZF.

În luna august a acestui an, un kilogram de carne se putea achiziţiona cu aproximativ 11 lei pe kilogram. Nici mai mult nici mai puţin faţă de anul trecut. Însă estimarea privind preţul începând cu luna septembrie a acestui an este de 10%. Şi procesatorii cu afaceri în industria cărnii de pasăre au anunţat majorări de preţ la raft cu aproximativ 5%. Şi asta ca urmare a avansului la furaje. În sens invers, cu o reducere de 8%, a evoluat preţul cărnii de vită.

Citeşte mai multe despre:   seceta,   scumpire,   magazin
 
Loading...