Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ordonanţă privind noile taxe, modificată la publicarea în Monitorul Oficial faţă de varianta adoptată de Guvern: Care sunt principalele probleme din noua legislaţie

Ordonanţă privind noile taxe, modificată la publicarea în Monitorul Oficial faţă de varianta adoptată de Guvern: Care sunt principalele probleme din noua legislaţie

Un articol de: B1.ro - 05 Ian 2019, 14:15
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Economic

Controversata ordonanţă de urgenţă privind noile taxe adoptată de Guvern la finalul anului a suferit mai multe modificări odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial. Deşi a trecut de executiv pe 21 decembrie, aceasta a apărut în Monitorul Oficial abia pe 29, iar în ceea ce priveşte sectorul construcţiilor apar câteva schimbări, arată hotnews.ro.

Potrivit specialiștilor în fiscalitate, apare o problemă pentru firmele din sector: trebuie să dea salariu de 3.000 de lei și la femeia de serviciu, chiar dacă nu aplică facilitatea de scutire la impozitul pe venit.

Inițial, în forma adoptată de Guvern se vorbea despre faptul că în perioada următoare va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin pare să se introducă un salariu minim de 3.000 de lei în sectorul construcțiilor, dar acest lucru urma să fie condiționat de diferite aspecte. 

"Tot articolul este reformulat și salariul minim pentru sectorul construcțiilor intră de pe 1 ianuarie. Inițial scria că se poate modifica Codul Muncii ca să poată mări salariul”, au declarat, pentru hotnews.ro, specialiști în fiscalitate.

Aceştia arată că problema vine din faptul că aceasta se aplică în pentru toate domeniile respective (de la prelucrarea sticlei, la consultanță tehnică), indiferent dacă aplică sau nu facilitatea de scutire de impozit la CASS și reducerea cu 3,75 puncte procentuale de CAS.

"Adică facilitatea (scutirea n.r.) este condiționată de mai multe lucruri, inclusiv structura cifrei de afaceri. Așa cum sună textul acum pare că indiferent de structura cifrei de afaceri ar trebui să dea salariu (minim de 3.000 lei n.r.), ceea ce e ciudat. Devine pedeapsă. Adică unul care nu aplică facilitatea trebuie să dea 3.000 de lei și la femeia de servici”, au precizat aceștia.


 

 
 
 
Loading...