Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Vine o nouă criză mondială? Economiştii susţin că următoarea recesiune în Statele Unite ar putea începe în 2020

Vine o nouă criză mondială? Economiştii susţin că următoarea recesiune în Statele Unite ar putea începe în 2020

Un articol de: - 10 Mai 2018, 19:28
Economic

Un sondaj efectuat de The Wall Street Journal în rândul economiştilor din sectorul privat arată că aceştia cred că următoarea recesiune ar putea apărea în Statele Unite cel mai probabil în 2020.

Circa 59% din economiştii care au luat parte la sondaj susţin că expansiunea economică ce a început la jumătatea lui 2009 ar urma să se încheie cel mai probabil în 2020, în condițiile în care Federal Reserve majorează dobânzile de intervenție, pentru a evita supraîncălzirea economiei.

În rest, în cadrul sondajului 22% au ales 2021, în timp ce restul au votat pentru anul viitor, 2022 sau o dată nespecificată.

Scott Anderson, economist șef la Bank of the West, afirmă că actualul ciclu de expansiune este deja lung, în termeni istorici, și crede că vede deja semne de final de ciclu. Acesta a prezis anul 2020 pentru debutul unei recesiuni.

WSJ subliniază că recesiunile sunt în general greu de prezis și uneori sunt dificil de recunoscut chiar și după ce au început. Recesiunea care a început în decembrie 2007 a fost proclamată oficial doar după un an. Sondaje similare efectuate anterior au prezis recesiuni în 2011 și în 2016, ambele dovedindu-se alarme false.

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite
 
 
 
Loading...