Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Două MARI companii aeriene au introdus NOI REGULI pentru bagajele de mână! Reacția Consiliul Concurenței...

Două MARI companii aeriene au introdus NOI REGULI pentru bagajele de mână! Reacția Consiliul Concurenței...

Un articol de: B1.ro - 01 Noi 2018, 11:22
Două MARI companii aeriene au introdus NOI REGULI pentru bagajele de mână! Reacția Consiliul Concurenței... Economic

UPDATE: Consiliul Concurenței din Italia a declarat că suspendă provizoriu noua politică a bagajelor de mână la Ryanair (RYA.I) și Wizz Air (WIZZ.L), care intră în vigoare de joi.

În conformitate cu noua politică, este posibil să se transporte gratuit doar un bagaj mic, care să fie plasat exclusiv în spațiul de sub scaunul din față, în timp ce pentru bagajele de mână este necesară o suprataxă, care totuși reprezintă o taxă necontingentă și previzibilă pentru pasager. Aceasta ar trebui să fie inclusă în tariful standard.

Astfel, solicitarea unei taxe pentru un element esențial al contractului de transport aerian, cum ar fi bagajele de mână, oferă o perspectivă falsă asupra prețului real al biletului și împiedică compararea cu tarifele celorlalte companii, înșelând consumatorul.

 

Companiile aeriene low-cost Wizz Air şi Ryanair au introdus, de joi, o nouă politică de bagaje.

Astfel, clienţii celor două companii vor avea voie să aducă la bordul aeronavei un singur bagaj mic, urmând să fie taxaţi pentru orice alt bagaj.

Mai precis, pasagerii care călătoresc cu Wizz Air vor putea aduce la bord, de la 1 noiembrie, un singur bagaj de mână gratuit, de 40x30x20 cm.

Pe de altă parte, pasagerii care au achiziţionat Wizz Priority pot lua în cabină şi o geantă tip troller (55x40x23 cm). Wizz Priority este un serviciu care include un bagaj de mână gratuit (40x30x20 cm) şi un troller (55x40x23 cm) care poate fi transportat la bord, check-in prioritar şi îmbarcare prioritară, cu preţuri începând de la 5 euro.

Wizz Air a introdus şi un nou tip de bagaj de cală de 10 kilograme, cu preţuri ce încep de la 7 euro.

Clienţii Ryanair vor putea lua în cabină un singur bagaj mic gratuit, de maxim 40x20x25 cm, care trebuie să încapă în spaţiul de sub scaunul din faţă. Dacă aceștia vin cu al doilea bagaj la poartă sau bagajul mic este mai mare decât dimensiunile stabilite, vor fi taxaţi cu 26 de lire sterline.

Pasagerii fără prioritate care doresc să transporte al doilea bagaj mai mare, de tip troller,  în cabină pot achiziţiona un bagaj înregistrat de 10kg, la un tarif mai mic de 8€/£ la momentul rezervării (în prezent un bagaj de 20 de kg costă 25€/£), scrie adevărul.ro. Acest bagaj cu roţi de 10kg trebuie înregistrat la ghişeul check-in de predare bagaje din aeroport.