Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Nouriel Roubini, „profetul crizei:” Se apropie sfârșitul pentru zona euro

Nouriel Roubini, „profetul crizei:” Se apropie sfârșitul pentru zona euro

Un articol de: - 25 Iul 2012, 13:36
Nouriel Roubini, „profetul crizei:” Se apropie sfârșitul pentru zona euro Foto: charlierose.com Economic

Nouriel Roubini consieră că „se apropie sfârșitul jocului pentru zona euro”. Grecia va ieși din zona euro până în 2013, deoarece Banca Centrală Europeană nu face decât încercări  lipsite de convingere pentru a o ajuta, iar Italia și Spania vor fi incluse eventual într-un program al unei troici.

Roubini este un economist proeminent și profesor la Universitatea din New York (NYU), și este cel care a prezis cu acuratețe criza economică din 2008. Declarația de mai sus a fost făcută luni, pe contul său de Twitter.

New York Times, care a preluat declarațiile, consideră că acestea sunt plauzibile. Pare probabil că BCE va încerca noi măsuri pentru a scădea costurile împrumuturilor pentru Spania și Italia. Dar președintele ECB Mario Draghi va mai aștepta până când situația se mai acutizează, lucru pe car el-a făcut și în alte situații.

Dacă încercările acestea eșuează, FMI, BCE și UE vor trebui să ia anumite măsuri pentru a ține pe linia de plutire Spania și Italia.

O ieșire a Greciei din zona euro va crea dezordine pe piețele monetare, însă Spania și Italia sunt cele care pun în pericol stabilitatea piețelor în acest moment.

Citeşte mai multe despre:   Zona Euro,   Grecia,   Banca Centrala Europeana,   Italia,   Spania,   Twitter