Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Numărul de biciclete produse în România s-a dublat în ultimii trei ani

Numărul de biciclete produse în România s-a dublat în ultimii trei ani

Un articol de: - 31 Aug 2015, 13:43
Numărul de biciclete produse în România s-a dublat în ultimii trei ani Economic

După ce și-a dublat producția de biciclete în ultimii trei ani, România se apropie de locurile de top ale celor mai mari producători de biciclete din UE, scrie Ziarul Financiar.

În 2014 România a urcat pe locul șase în UE, producând 820.000 de biciclete, un nivel record pentru piața locală. Potrivit datelor Aso­ciaţiei Industriei Europene a Bici­cletelor COLIBI, România a depășit state precum Franța și Portugalia în această industrie.

Văd un potenţial mare de dezvoltare pe piaţa de biciclete din România, românii fiind tot mai interesaţi să îşi cumpere vehicule pe două roţi. Mai mult, Ro­mânia este un produ­cător important de biciclete, iar noi suntem în negocieri cu jucă­tori importanţi pentru a alimenta magazinele de pe piaţa locală“, spune Antoniu Niţuleasa, directorul general al retailerului de echipamente sportive Intersport. 

Cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală a producţiei de biciclete şi părţi componente sunt Eurosport DHS (acţionari din Germania şi China), Mechrom In­dus­try (acţionariat italian) şi Madirom Prod (deţinut de Decathlon).

Citeşte mai multe despre:   bicicleta,   UE