Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Numele a șase bănci cunoscute din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli oamenii să-și dezvăluie datele bancare

Numele a șase bănci cunoscute din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli oamenii să-și dezvăluie datele bancare

Un articol de: George Lupu - 24 Feb 2021, 11:23
Numele a șase bănci cunoscute din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli oamenii să-și dezvăluie datele bancare Economic

Hoții cibernetici folosesc noi mijloace prin a face rost de date personale pe care le folosesc pentru a sustrage bani din conturi. Prin intermediul unor e-mail-uri fictive,  hackerii pretind că trimit mesaje din partea unor bănci cunoscute, cu scopul de a-i convinge pe oameni să acceseze linkuri sau să descarce fișiere periculoase care îi pot lăsa fără bani.

Specialiștii de la Bitdefender precizează că mesajele foloesc numele unor bănci cunoscute: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank și îndeamnă la actualizarea datelor personale, descărcarea unor extrase de cont, confirmarea unor tranzacții, deblocarea unui cont suspendat temporar sau reactivarea plăților online cu cardul.

Unele mesaje le sugerează țintelor să acceseze link-uri care duc către o pagină frauduloasă unde își vor introduce datele de acces pentru contul online corespunzător fiecărei bănci. Practic, victimele își oferă de bunăvoie informațiile de conectare atacatorilor, iar apoi ei pot face transferuri din conturile bancare până la golirea acestora.

A doua metodă este cea a fișierelor atașate în diverse e-mail-uri, iar cei care le accesează se infectează cu amenințări informatice care permit răufăcătorilor să urmărescă tot traficul de date de pe dispozitiv, inclusiv să sustragă parole și să aibă apoi acces neîngrădit la toate conturile online ale victimei.

Pentru a evita astfel de situații, utilizatorii sunt sfătuiți să  folosească direct pagina de internet a companiei pentru conectare la diverse conturi și evitareai direcționării către aceasta dinspre un e-mail sau mesaj cu origine incertă.

Trebuie să verificați cu atenție expeditorul e-mail-ului și adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate. Evitați să accesați fișiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu așteptați vreun mesaj.

Folosiți o soluție de securitate performantă capabilă să depisteze amenințări informatice și să blocheze instalarea acestora pe dispozitive. Folosiți calculatorul de serviciu doar în scop profesional și nu accesați de pe acesta aplicații sau programe în interes personal.

Citeşte mai multe despre:   bitdefender,   hacker