Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic O cină la Mamaia, mai scumpă ca pe litoralul din Portugalia, Cipru sau Bulgaria

O cină la Mamaia, mai scumpă ca pe litoralul din Portugalia, Cipru sau Bulgaria

Un articol de: - 16 Iul 2012, 15:20
O cină la Mamaia, mai scumpă ca pe litoralul din Portugalia, Cipru sau Bulgaria Foto: Turism-360.ro Economic

O cină pentru două persoane la un restaurant din Mamaia costă în medie 39 de euro, cu o sticlă de vin inclusă. Prețul este mai mare decât cel plătit în stațiunile din Portugalia, Cipru, Bulgaria sau Grecia, unde acestea se situează între 28 și 38 de euro, potrivit datelor Federației Patronatelor în Turismul Românesc (FPTR) și unui studiu al Poștei Britanice, citate de Incont.ro.

Cel mai nou studiu al Post Office, referitor la coșul de vacanță, analizează prețurile a opt produse alimentare și nealimentare de uz comun în 40 de destinații de vacanță. Printre aceste destinații monitorizate nu se află și România, iar țări precum Turcia, Bulgaria și Portugalia au întrecut Spania în topul celor mai mici prețuri.

Calculele FPTR așează însă Romania pe locul doi, în urma Bulgariei, în topul celor mai ieftine destinații turistice de litoral din Europa. România s-a clasat pe această poziție fruntașă, printre altele, datorită prețului mic la țigări, deoarece un pachet de Marlboro costă 2,7 euro, față de 3,4 euro în Bulgaria, 3,8 euro în Spania, 4,3 euro în Portugalia și în Grecia, 4,8 euro în Cipru.

Analiza coșului de vacanță a presupus cina pentru doi adulți, cu o sticlă de vin inclusă, servită la un restaurant local, un pachet de țigări Marlboro Lights, o cremă de protecție solară cu factor 15, o apă minerală, o sticla de Coca-Cola, o sticlă de bere locală, o ceașcă de cafea la o cafenea sau bar.

Coșul de vacanță pentru Mamaia (53,4 euro) l-ar depăși pe cel din Portugalia dacă o cremă de protecție solară nu ar costa atât de puțin în Romania (5,15 euro), comparativ cu 9,7 euro în Bulgaria, 13,5 euro în Portugalia, 18,2 euro în Cipru sau 12,97 euro în Grecia.

La Mamaia, cina într-un restaurant cu specific local costă 38,8 euro, față de 28,7 euro în Sunny Beach (Bulgaria), 29,7 euro în Algarve (Portugalia) sau 52,4 euro în Makarska Riviera (Croația).

Citeşte mai multe despre:   Portugalia,   Bulgaria